Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ξεκίνησε η κατασκήνωση για τα παιδιά

Ξεκίνησε από προχτές Τρίτη η λειτουργία της ημερήσιας κατασκήνωσης του Δήμου Πατρέων στο κάμπινγκ της Αγυιάς, με τη συμμετοχή 165 παιδιών και με δυνατότητα φιλοξενίας, στις τέσσερις περιόδους, περίπου 800 παιδιών από οικογένειες που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου, χωρισμένο ανά δεκαπενθήμερο σε συγκεκριμένα γκρουπ αποτελούμενα από 200 περίπου παιδιά ηλικίας 10-13 χρόνων, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, από σταθμούς συγκέντρωσης κοντά στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Σημειώνεται πως το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη διατροφή και δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι έστω και εκπρόθεσμα, μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις από γονείς που ενδιαφέρονται για την τρίτη και τέταρτη περίοδο της κατασκήνωσης, στις οποίες υπάρχουν μερικές ακόμα κενές θέσεις. Σημειώνεται, τέλος, ότι αρχίζουν εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας κατασκήνωσης του Δήμου στη Δημοτική Κοινότητα Ροϊτίκων, που θα αποτελεί έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ