Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εναν Παλαιστίνιο έφηβο, τον Μαχμούτ Ραφάτ Μπαντράν, μόλις 15 ετών, δολοφόνησαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην κεντρική Δυτική Οχθη. Στην ίδια επίθεση τραυμάτισαν άλλους τέσσερις εφήβους με τον ισχυρισμό ότι θεώρησαν πως συμμετείχαν σε συγκρούσεις, που είχαν σημειωθεί νωρίτερα μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και Εβραίων εποίκων στο χωριό Μπέιτ Σίρα, δυτικά της Ραμάλας, πάνω στον κεντρικό δρόμο 443, έναν σημαντικό οδικό άξονα που διασχίζει τη Δυτική Οχθη και τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί όταν κινούνται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται ότι άτυχοι Παλαιστίνιοι νεαροί δεν είχαν σχέση με τα περιστατικά και επλήγησαν κατά λάθος».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκτός από τον έφηβο που σκοτώθηκε, τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο αδέλφια του 15χρονου Μαχμούτ, ηλικίας 16 και 17 ετών. Οι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υποστήριξαν την πρόσφατη γαλλική διπλωματική πρωτοβουλία στο Παρίσι για την επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων, ενώ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, αναμένεται να εκφωνήσει σημαντική ομιλία για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στα παλαιστινιακά εδάφη και την ειρηνευτική διαδικασία αύριο (Πέμπτη) στο Ευρωκοινοβούλιο. Σήμερα, αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν, που συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ.

Την περασμένη βδομάδα, είχε μεταβεί στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διαμηνύοντας ότι το Ισραήλ «είναι πρόθυμο να μοιραστεί ευαίσθητες πληροφορίες με τα μέλη του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Στο ίδιο πνεύμα, χτες και ο Ισραηλινός πρόεδρος συναντήθηκε με τον ΓΓ της λυκοσυμμαχίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ