Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Μεγάλες πυρκαγιές σε διάφορα μέτωπα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Δύο νεκρούς πυροσβέστες μετρούσε μέχρι χτες η Κύπρος, όπου από το Σάββατο έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ως οι μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, ενώ υπάρχουν και εύλογα ερωτήματα για το ...σχετικό συγχρονισμό.

Στις φλόγες είχε τυλιχτεί μεγάλο τμήμα του βουνού Τρόοδος, σε περιοχές όπως οι Ευρύχου, Κούρδαλι, Σπήλια κ.τ.λ. Πύρινα μέτωπα είχαν, όμως, καταγραφεί και στην περιοχή της Πάφου, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στην περιοχή Αργάκα, αλλά και πιο ανατολικά, στην επαρχία της Λεμεσού (π.χ. Σούνι). Επίσης, εκτός ελέγχου μαινόταν μεγάλη φωτιά στην περιοχή Ασίνου, που φτάνει έως την επαρχία Λευκωσίας.

Στο έργο της κατάσβεσης, εκτός από κυπριακά, συμμετέχουν και ελληνικά και ισραηλινά μέσα, ενώ σήμερα αναμένονταν να φτάσουν μέσα και από Γαλλία και Ιταλία.

Εξαιτίας των πυρκαγιών αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για χτες συνάντηση των Αναστασιάδη - Ακιντζί.

  • Κυπριακά, αζέρικα και άλλα μέσα (π.χ. το ρωσικό «Σπούτνικ»), επικαλούμενα το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσει στο Ικόνιο της νότιας Τουρκίας διεθνής άσκηση με τον κωδικό «Isik 2016», που θα διαρκέσει μέχρι τις 30/6 και στην οποία θα πάρουν μέρος χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις από Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία και «Βόρεια Κύπρο». Τα ίδια δημοσιεύματα εμφάνιζαν ως «παρατηρητές» από Βέλγιο, Κατάρ, Κένυα, Κόσσοβο, Λίβανο, «Μακεδονία», Μαλαισία, Πολωνία, Σουδάν, Χιλή, Ελλάδα, Μπανγκλαντές και Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η Αθήνα έλαβε πρόσκληση αλλά δεν πηγαίνει, επειδή προσκλήθηκε και το ψευδοκράτος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ