Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμπόσιο ποίησης

Το 35ο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα το έργο του Τάσου Λειβαδίτη, θα πραγματοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου 2 Ιούλη (11 π.μ.) έως το μεσημέρι της Κυριακής 3 Ιούλη στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οκτώ ειδικοί μελετητές παρουσιάζουν τις διάφορες πτυχές του έργου του Λειβαδίτη: Μ. Γ. Μερακλής, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικός λογοτεχνίας, Λίζυ Τσιριμώκου, καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Συγκριτικής Γραμματολογίας ΑΠΘ, Ελλη Φιλοκύπρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, Θάνος Ζήσης, δρ φιλολογίας, Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής, δοκιμιογράφος, Βάγια Κάλφα, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, Ξένη Σκαρτσή, ποιήτρια, δρ Φιλολογίας.

Στη δεύτερη απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου θα γίνει η καθιερωμένη παρουσίαση 7 ποιητών από 6 κριτικούς: Ο Κώστας Κρεμμύδας παρουσιάζει τον Φαίδωνα Πατρικαλάκι και την Βασιλεία Οικονόμου, ο Ανδρέας Πετρίδης τον Γιώργο Μολέσκη, ο Χάρης Μελιτάς την Τζένη Φουντέα - Σκλαβούνου, ο Γιώργος Πέππας τον Θάνο Γώγο, η Αγγελική Αποστολοπούλου την Αρτέμιδα Βαζιργιαντζίκη και η Ελενα Ψαρρέα τον Φάνη Παπαγεωργίου.

Στις 3 Ιούλη το πρωί (09.30 - 14.00), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων διεξαγωγής του Συμποσίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρυτικού μέλους του Συμποσίου Ποίησης, Σωκράτη Λ. Σκαρτσή.

Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Συμπόσιο Ποίησης, 11 εισηγητές θα αναφερθούν στην προσωπικότητα και το έργο του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, στην ποίηση, στην πεζογραφία, στα δοκίμια, στις μεταφράσεις, στα περιοδικά και την εκδοτική του δραστηριότητα, και ξεχωριστά στο Συμπόσιο Ποίησης. Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι ανοιχτό σε όλους ενώ η παρακολούθησή του είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ