Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Προτάσεις κομμένες και ραμμένες για το κεφάλαιο

Πενήντα προτάσεις για αλλαγή μείγματος διαχείρισης, όλες για πιο ενεργό στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, της περιλάλητης επιχειρηματικότητας και των «επενδυτών», δημοσιοποίησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στο όνομα της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» περιλαμβάνουν ένα ολόκληρο πλέγμα μέτρων στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων, όπως «μείωση του κόστους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες», «παροχή φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων για επενδύσεις», «απελευθέρωση όλων των αγορών», «αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις για τη βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ενίσχυση επενδυτικών πρωτοβουλιών», «εθνικό σχέδιο εξαγωγών».

Για τις εργασιακές σχέσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη προτείνει την καθολικότητα εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων, την επανεξέταση και αναβάθμιση του ρόλου των κλαδικών συμβάσεων, αλλά και επιχειρησιακές συμβάσεις «με αμοιβαίες υποχρεώσεις και δικαιώματα για εργοδότες - εργαζομένους», συμβάσεις που στην πραγματικότητα αποτελούν όχημα για το πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων.

Παραπέρα, στο Ασφαλιστικό η Δημοκρατική Συμπαράταξη προτείνει ενίσχυση των Επαγγελματικών Ταμείων, γεγονός που ενισχύει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του συστήματος εις βάρος του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα. Ενα άλλο μέρος των προτάσεών τους αφορά τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο.

Τέλος, καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικό νόμο, τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλες θεσμικές αλλαγές, όλες με στόχο την ενίσχυση της κυβερνητικής σταθερότητας, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητούν εκλογή ΠτΔ «αποσυνδεδεμένη από τη θητεία της Βουλής». Επίσης, τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής αλλά και της διατήρησης του 3% ως ελάχιστου ποσοστού εισόδου στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ