Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΡΛΑΝΤΟ.-- Η Νουρ Σαλμάν, σύζυγος του 29χρονου ενόπλου Ομάρ Ματίν που δολοφόνησε στις 12/6 τουλάχιστον 49 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 53 σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα φαίνεται πως γνώριζε ότι σχεδίαζε να διαπράξει την επίθεση και ενδέχεται να της απαγγελθούν σύντομα κατηγορίες για συνέργεια και για ψευδή κατάθεση σε αστυνομικούς, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές. Στο μεταξύ, αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή της λίμνης Seven Seas σε αναζήτηση του δίχρονου παιδιού που άρπαξε ένας αλιγάτορας νωρίς χτες το πρωί την ώρα που έπαιζε στο νερό σε θέρετρο της Disney World.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Τέσσερις άστεγοι βρέθηκαν νεκροί το βράδυ της Τρίτης σε ένα καμένο κτίριο γραφείων κοντά στο κέντρο του Λος Αντζελες, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε μια σορός από τους πυροσβέστες οι οποίοι κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

ΑΜΜΑΝ.-- Ο πανεπιστημιακός καθηγητής ισλαμικού νόμου στο πανεπιστήμιο του Αμμάν της Ιορδανίας, Αμτζαντ Κουόρσεχ, συνελήφθη χτες και ανακρίνεται, επειδή αποδοκίμασε τη συμμετοχή της Ιορδανίας στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά των τζιχαντιστών του «Μετώπου Νούσρα».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Εκπρόσωπος λιβυκού νοσοκομείου στη Σύρτη δήλωσε χτες πως στη διάρκεια συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και βδομάδες μεταξύ λιβυκού στρατού και τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» διακομίστηκαν τουλάχιστον εννιά στρατιώτες νεκροί και άλλοι 50 τραυματίες.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε χτες στο Κάιρο πως το αιγυπτιακό Kοινοβούλιο έχει τη δύναμη να ακυρώσει την απόφαση που πήρε προ μηνών ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε σχέση με την παράδοση στη Σαουδική Αραβία δύο στρατηγικών νησιών στην Ερυθρά Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ