Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζορίστηκε η Γαλλία, ελπίζει η Ελβετία

Εστω με αρκετή δυσκολία, η Γαλλία εξασφάλισε χτες την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο αφού επικράτησε και της Αλβανίας με 2-0 και έφθασε τους 6 β. σε 2 παιχνίδια. Ωστόσο, οι «τρικολόρ» τα... χρειάστηκαν αρκετά από τους αξιόμαχους Αλβανούς, που κρατούσαν ανέπαφη την εστία τους μέχρι το 89'. Τη λύση έδωσαν ο Γκριεζμάν (αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή) στο 89' και στο 94' ο Παγιέτ, που σκόραραν και απέτρεψαν το... κάζο για τους γηπεδούχους. Οι οικοδεσπότες, αν και είχαν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι πιέζοντας τους αντιπάλους τους, ωστόσο έδειξαν σοβαρές αδυναμίες στην τελική προσπάθεια εξαιτίας και της επιλογής του Ντεσάμπ να αφήσει εκτός βασικής ενδεκάδας τους Πογκμπά και Γκριεζμάν. Η Γαλλία είχε δοκάρι με τον Ζιρού στο 68'.

Από την πλευρά της η Αλβανία στηρίχθηκε στην ανασταλτική λειτουργία και μέχρι το 89' αυτό απέδιδε καρπούς, ενώ προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, με πιο σημαντική το δοκάρι του Μεμουσάι στο 52'.

Ελπίζει η Ελβετία

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» έμεινε η Ελβετία παρά τη χτεσινή ισοπαλία 1-1 με τη Ρουμανία. Η Ελβετία, αν και καλύτερη, δεν είχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και μάλιστα βρέθηκε να χάνει με 1-0 χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Στάνκου (18'). Ομως, συνέχισε να πιέζει, αρχικά ισοφάρισε με τον Μεχμέτι στο 57', ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες για κάτι παραπάνω. Από την άλλη η Ρουμανία εκτός του γκολ είχε και ένα δοκάρι (Σαπανάρου 28') καθώς και μια κλασική ευκαιρία (Χομπάν 48'), όμως στο μεγαλύτερο μέρος αναλώθηκε στην ανασταλτική λειτουργία. Πάντως, με τον 1 βαθμό που απέσπασε διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ