Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση στις 7 μ.μ.

Με κεντρικό σύνθημα «Το Πάρκο Τρίτση είναι λαϊκή περιουσία», η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 16 Ιούνη, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεία προς το πάρκο. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για την υπεράσπιση του Πάρκου Τρίτση, που αποτελεί το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου μέσα στην Αθήνα και πραγματική ανάσα ζωής για τους εργάτες, τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας και του Λεκανοπεδίου συνολικά. Για πάρκο κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ανοιχτό στο λαό, για να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση συζήτηση για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

Το πάρκο δημιουργήθηκε και κυρίως προστατεύτηκε με τους αγώνες του λαού της περιοχής. Η περιφρούρηση του χαρακτήρα του αποτελεί και σήμερα υπόθεση του λαϊκού κινήματος, που διεκδικεί:

  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του πάρκου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους.
  • Επαρκή, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση είναι πλέον οριακή, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής απουσίας σταθερής και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης. Για τη σημερινή κατάσταση του πάρκου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Μεγάλες ευθύνες έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει αφήσει το πάρκο στην τύχη του και πλέον μιλάει ευθέως για πάρκο που θα λειτουργεί με ίδια έσοδα. Ευθύνες έχει ο ΑΣΔΑ, που το Σεπτέμβρη του 2014 πανηγύριζε για την τροπολογία Μανιάτη, που μετέφερε την ευθύνη λειτουργίας του πάρκου στον ΑΣΔΑ, χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους. Ευθύνες έχουν οι δημοτικές αρχές Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που κάνουν μια αποπροσανατολιστική κουβέντα για το διοικητικό σχήμα, αφήνοντας στο απυρόβλητο το βασικό, τη μη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org