Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ανοίγει η 2η αγωνιστική

Με τους δύο αγώνες για τον 1ο όμιλο και έναν για τον 2ο ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο EURO, της οποίας, όπως έχει αποδειχθεί, τα αποτελέσματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού σκηνικού της πρώτης φάσης. Μάλιστα, με την ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης, που λόγω της παρουσίας των 24 ομάδων προκρίνονται στους 16 εκτός των δύο πρώτων των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες, από δω και πέρα ο κάθε βαθμός μπορεί να μετρήσει και η κάθε αποτυχία να κοστίσει.

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Καθοριστική κόντρα

Για τον 1ο όμιλο η οικοδέσποινα Γαλλία θα υποδεχθεί την Αλβανία, ενώ στο άλλο παιχνίδι θα κοντραριστούν η Ελβετία με τη Ρουμανία. Ουσιαστικά η δεύτερη αναμέτρηση είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού οι δύο αντίπαλοι θεωρούνται - εκτός της Γαλλίας - οι δύο βασικοί διεκδικητές για τη μία εκ των δύο θέσεων της απευθείας πρόκρισης. Η Ελβετία, που έχει ήδη μία νίκη επί της Αλβανίας, βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα και σε περίπτωση δεύτερης επιτυχίας σήμερα θα βρεθεί μια ανάσα από την πρόκριση. Αντίθετα, η Ρουμανία μετά την ήττα (παρά την καλή εμφάνιση) από τους «τρικολόρ» στην πρεμιέρα είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Στον άλλο αγώνα οι Γάλλοι, θέλοντας να δείξουν μια καλύτερη εικόνα απ' ό,τι κόντρα στη Ρουμανία, επιδιώκουν τη δεύτερη επιτυχία που θα τους εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία στους 16 και θα τους διατηρήσει στη διεκδίκηση της πρωτιάς στον όμιλο.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Στη ...σκιά του φόβου

Στη σκιά της τιμωρίας από την UEFA και του φόβου για τυχόν νέα έκτροπα, που μπορεί να σημάνουν τον αποκλεισμό της ομάδας, η Ρωσία θα υποδεχθεί τη Σλοβακία για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Η Ρωσία έχει ως... προίκα την ισοπαλία με την Αγγλία που ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας, ενώ αντίθετα η Σλοβακία θέλει να ρεφάρει την ήττα από την Ουαλία στην πρεμιέρα του ομίλου προκειμένου να μη βρεθεί νωρίς νωρίς σε δύσκολη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ