Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Κλιμάκωση του αγώνα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση

Τον απολογισμό μιας ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, δίνει μέσα από μια μεστή ανακοίνωση ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, στην οποία αποτυπώνεται η ανάγκη για μόρφωση, εκπαίδευση και αποκατάσταση χιλιάδων παιδιών με ειδικές ανάγκες.

«Δικαιώματα που καταρρακώνονται από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που ζήσαμε όλη τη χρονιά, σχολεία που μπήκαν σε λειτουργία μετά από πολλούς μήνες λόγω των ελλείψεων προσωπικού, ενώ εμείς αναγκαζόμαστε όλο και περισσότερο να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την παραπέρα διάλυση της Ειδικής Αγωγής για να μας στείλουν πελάτες σε επιχειρήσεις και στα νύχια των "φιλάνθρωπων". Φιλάνθρωποι που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για να δίνουν ένα με το ένα χέρι και να πουλάνε ευαισθησία, για να κρύβουν τα εκατό που παίρνουν από τους εργαζόμενους, από το λαό, και από εμάς τους ίδιους».

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Με διάταξη νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης που διατήρησε η σημερινή, τα ειδικά σχολεία έχουν αποχαρακτηριστεί ως τέτοια και πλέον λέγονται μονάδες στήριξης.
  • Με τροπολογία της σημερινής κυβέρνησης καταργούνται τα τμήματα ένταξης.
  • Με άλλη τροπολογία, αλλάζει ο χαρακτήρας της παράλληλης στήριξης, μειώνονται οι αναπληρωτές, ενώ γενικεύεται η ιδιωτική παράλληλη στήριξη.

Ο Ενιαίος Σύλλογος καλεί τους γονείς και τους συγγενείς απ' όλες τις κατηγορίες των ΑμΕΑ, απ' όλα τα ειδικά σχολεία και τα ιδρύματα να μαζικοποιήσουν το Σύλλογο, να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις σε όλα τα ειδικά σχολεία, παίρνοντας αποφάσεις συντονισμένου αγώνα για όλα τα παραπάνω μέσα στον Ιούνη μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς αλλά και με την έναρξη του Σεπτέμβρη.

  • Να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΣ του Συλλόγου που θα γίνει αύριο, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα λογιστών (Κάνιγγος 27).
  • Να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας της ΣΕΑΑΝ στο υπ. Εργασίας, την Παρασκευή 17 Ιούνη, στη 1 μ.μ., ενάντια στην κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ μαζί με όλους τους συλλόγους από τα ειδικά σχολεία.
  • Να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 22 Ιούνη, στις 11 π.μ. Και να κάνουν δική τους υπόθεση το μεγάλο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που θα γίνει τέλος του μήνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ