Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στα κεντρικά του ΟΑΕΔ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Αλιμο πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) με αιτήματα να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ, να σταματήσει το κυνήγι προς τους σπουδαστές που έχουν λάβει επίδομα ανεργίας ή άλλο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ και τους ζητείται πίσω, ο χρόνος κατάρτισης να μετρηθεί κανονικά σαν χρόνος ανεργίας, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών.

Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός έχει εντείνει τις παραπάνω απαράδεκτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, με την αιτιολογία ότι οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ δεν είναι «διαθέσιμοι για εργασία» και κατά συνέπεια δεν μπορούν να θεωρηθούν και άνεργοι, κάτι που διαψεύδεται από το γεγονός ότι εκατοντάδες σπουδαστές αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να παρακολουθήσουν κάποιο ΙΕΚ ακριβώς γιατί είναι άνεργοι και αναζητούν ένα «χαρτί» που ίσως τους βοηθήσει να βρουν δουλειά.

Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στις 2 μ.μ. στο σταθμό του Μετρό στον Αλιμο και με συνθήματα όπως «Ζητάνε επιδόματα, μας παίρνουνε τις κάρτες, αγώνας μόνη λύση, τέρμα οι αυταπάτες» πορεύτηκαν προς τα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Αντιπροσωπεία του ΣΥΣΔΙΕΚ εξέθεσε τα αιτήματα των σπουδαστών στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΔ, το οποίο είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση, με το συγκεκριμένο ζήτημα να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Ο πρόεδρος του ΣΥΣΔΙΕΚ, Σπύρος Κακαβούλης, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους σπουδαστές ότι δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση και πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org