Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
Τραμπούκισαν απεργούς λιμενεργάτες

Σε βιαιοπραγία εναντίον Ελληνα απεργού λιμενεργάτη προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου τρεις μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες που υπηρετούν στο πολεμικό πλοίο «Cardigan Bay», που ανήκει στη ΝΑΤΟική δύναμη SNMG2 που περιπολεί στο Αιγαίο, τάχα για το Προσφυγικό.

Οι Βρετανοί ναύτες βρέθηκαν μεθυσμένοι στο χώρο του λιμανιού, όπου μια ομάδα λιμενεργατών περιφρουρούσε την απεργία τους και ζήτησαν από τους λιμενεργάτες να τους μεταφέρουν με κάποιο αυτοκίνητο στο καράβι τους. Οι λιμενεργάτες αρνήθηκαν και τότε ένας από τους Βρετανούς χτύπησε στη γνάθο το λιμενεργάτη Σπ. Μεσίνη, που διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, σε ένα περιστατικό που θυμίζει παλαιότερες εποχές, δείχνοντας ότι οι ΝΑΤΟικοί δρουν - και με την ανοχή της κυβέρνησης - ως «κράτος εν κράτει».

Από πλευράς ΚΚΕ, η βουλευτής Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου, επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του Κόμματος.

Σημειώνουμε ότι μέχρι και χτες, η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ δεν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση για να καταδικάσει το περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ