Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΓΑ
«Κέρβερος» στην εφαρμογή των περικοπών

Παρέμβαση στον ΟΓΑ έκαναν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος και συνδικαλιστές στον ΟΓΑ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το θέμα αφορούσε βαριά ανάπηρο συνταξιούχο του ΟΓΑ, στον οποίο ο Οργανισμός έκοψε 1.100 ευρώ σύνταξη και επίδομα παραπληγίας, ενώ του ζητάει από πάνω να πληρώσει αναδρομικά 30.000 ευρώ, επειδή παίρνει επικουρική σύνταξη 200 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο Σ. Μ., ηλεκτρολόγος, κάτοικος Ικαρίας, με βάση νόμο για τους εργαζόμενους στις ακριτικές περιοχές, ασφαλίστηκε στον ΟΓΑ ενώ πλήρωνε για την ασφάλισή του και το Επικουρικό των Ηλεκτρολόγων, προκειμένου να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μετά από 15 χρόνια ασφάλισης, λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας κάθισε σε αμαξίδιο, έμεινε παραπληγικός και «βγήκε» με σύνταξη αναπηρίας. Επιπλέον, έπαιρνε από τον ΟΓΑ, όπως προέβλεπε ο νόμος, το σχετικό επίδομα παραπληγίας.

Τον τελευταίο χρόνο, ενημερώθηκε από τον ΟΓΑ ότι του κόβεται η σύνταξη αναπηρίας και στη συνέχεια το επίδομα παραπληγίας επειδή έπαιρνε 200 ευρώ από το Επικουρικό Ηλεκτρολόγων, το οποίο είναι πλήρως ανταποδοτικό. Ταυτόχρονα έμεινε και ανασφάλιστος, αφού με τη διακοπή του επιδόματος παραπληγίας χάνει και την ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, του ζητάνε να πληρώσει και 30.000 ευρώ αναδρομικά!

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν στο διοικητή του ΟΓΑ, Θ. Μπακαλέξη, ότι είναι εγκληματικό και κατάφωρη αδικία ένας συνταξιούχος που έχει πληρώσει εισφορές, έχει να καλύψει πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας του - φάρμακα, υγειονομικό υλικό, φροντίδα κ.λπ. - να μένει σύξυλος, «στον άσο», χωρίς καν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, με την αιτιολογία ότι τόσα χρόνια πλήρωνε εισφορές για το επικουρικό ταμείο!

Ο διοικητής εμφανίστηκε προκλητικός, κυνικός και αποφασισμένος να εφαρμόσει «μέχρι κεραίας» την πολιτική των περικοπών, αρνούμενος να παραπέμψει το θέμα στο ΔΣ του ΟΓΑ. Η ΣΕΑΑΝ κάνει λόγο για «απαράδεκτη και εγκληματική στάση εκ μέρους του Οργανισμού», στην οποία «θα απαντήσουμε αγωνιστικά».

  • Σύσκεψη με εργαζόμενους και σωματεία στην Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, τα Ειδικά Σχολεία, συλλόγους ΑμεΑ, γονείς και κηδεμόνες οργανώνουν αύριο, στις 7 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής στα γραφεία τους (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος). Την Παρασκευή 17 Ιούνη, στη 1 μ.μ., οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ