Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Πρεμιέρα στον όμιλο... των ντέρμπι

Στον για πολλούς πιο αμφίρροπο όμιλο της πρώτης φάσης στη διοργάνωση, τον 5ο, εστιάζεται το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της Δευτέρας. Με τρεις εκ των τεσσάρων ομάδων, τις Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία, να θεωρούνται οι βασικοί πρωταγωνιστές του ομίλου, και την τέταρτη Ιρλανδία να μοιάζει με την... αθόρυβη δύναμη, η πρεμιέρα του 5ου ομίλου ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Στην ουσία με το καλημέρα υπάρχουν δυο ντέρμπι, αυτό της Ιταλίας με το Βέλγιο που σαφώς ξεχωρίζει, αλλά και το αντίστοιχο της Σουηδίας με την Ιρλανδία.

Ιταλοί και Βέλγοι θέλουν να δείξουν οτι πολλά έχουν αλλάξει απο το 2014, όταν και οι δυο εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι Ατζούρι χωρίς τον Πίρλο, που δεν κλήθηκε από τον Κόντε, αλλά και τους τραυματίες Μαρκίζιο και Βεράτι, αρχικά εμφανίζονται με πρόβλημα στα χαφ, ωστόσο στην άμυνα που είναι το μεγάλο τους όπλο διαθέτουν πληρότητα (Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Καντρέβα). Το Βέλγιο θα εμφανιστεί στη Γαλλία όπως και στη Βραζιλία. Με πλειάδα αστεριών (Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερτόγκεν, Λουκάκου, Ναϊγκολάν, Φελαϊνί, Μέρτενς, Ορκι), ένα σπουδαίο όνομα (Ντε Μπρόινε), περίσσευμα σε ταλέντο, έμπειρο προπονητή (Βίλμοτς) αλλά και με ένα μεγάλο ...αλλά. Αν αυτή την φορά όλα αυτά καταφέρει να τα βγάλει εντός αγωνιστικού χώρου.

Εξίσου αμφίρροπη δείχνει και η δεύτερη αναμέτρηση του ομίλου, με τις Σουηδία και Ιρλανδία να θέλουν το καλό ξεκίνημα, εκμεταλλευόμενοι ανάλογα και το όποιο αποτέλεσμα έρθει στο άλλο παιχνίδι. Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ως βαρύ «χαρτί», η Σουηδία θέλει να κάνει την υπέρβαση σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες της, όπου έμεινε στην Α` φάση. Στην Ιρλανδία, η πείρα των περισσοτέρων παικτών από την Πρέμιερ Λιγκ, σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα του συνόλου του Μαρτιν Ο`Νιλ, το κάνουν να δείχνει ικανό για σπουδαίες εκπλήξεις.

Για τον 4ο όμιλο η δις κάτοχος και μάλιστα συνεχόμενα (2008 - 2012) του τίτλου Ισπανία, που στόχο έχει να τριτώσει το καλό για αυτήν και στη Γαλλία, έχοντας τον ρόλο του φαβορί της αναμέτρησης ανοίγει τις υποχρεώσεις κόντρα στην Τσεχία του Πετρ Τσεχ, που στοχεύει σε μια αξιοπρεπή παρουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ