Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κλειστά τα σύνορα του Ισραήλ για όλους τους Παλαιστίνιους...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου όλων των Παλαιστινίων από τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ έως το βράδυ της σημερινής μέρας ανακοίνωσε, χτες, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, με αφορμή την επίθεση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ 2 νεαροί Παλαιστίνιοι με αποτέλεσμα το θάνατο 4 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 5.

Ο ίδιος σημείωσε ότι από την απαγόρευση εισόδου θα εξαιρεθούν μόνο περιπτώσεις ανθρωπιστικές ή ιατρικών λόγων και πως η άρση της απαγόρευσης θα γίνει πιθανώς μέχρι το βράδυ της Κυριακής, στο τέλος της εβραϊκής γιορτής Σαβουότ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εφαρμόζουν από χτες σε όλη την παλιά πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ισχυρές ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις. Χιλιάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν για περιπολίες στους δρόμους της πόλης σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον αραβικό πληθυσμό και να αποτρέψουν «βίαια επεισόδια» μετά την προσευχή της Παρασκευής, που ήταν χτες η πρώτη από την έναρξη του Ραμαζανιού στις 6/6.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που είχε κάνει το ίδιο το προηγούμενο 48ωρο, κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να είναι προσεκτικές στην αντίδρασή τους και να λάβουν υπόψη τις επιπτώσεις σε αθώους πολίτες. «Κατανοούμε την επιθυμία της ισραηλινής κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες της και υποστηρίζουμε σθεναρά αυτό της το δικαίωμα (...) Ελπίζουμε πως όποια μέτρα παρθούν θα συνυπολογίσουν τις επιπτώσεις στους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ