Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάνθρωπες οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης προσφύγων

Στις άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα «hot spots» αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην παρέμβασή του στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης για τη μετανάστευση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οποιος δεν επισκέφθηκε hots spots, κέντρα κράτησης προσφύγων στα ελληνικά νησιά ή ανοιχτά στρατόπεδα στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να παραπλανηθεί από το ρατσιστικό δηλητήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των Ευρωπαίων συμμάχων της.

Ας σκεφτεί ο καθένας πώς θα ήταν:

Αν άφηνε τη χώρα του για να γλιτώσει από τον πόλεμο, την εξαθλίωση και να βρισκόταν φυλακισμένος με κίνδυνο απέλασης, γιατί η ΕΕ, παράνομα, δεν τον θεωρεί πρόσφυγα.

Να εγκλωβίζεσαι σε κέντρο κράτησης, με τα παιδιά σου σε μια σκηνή, στο κρύο, στη βροχή, στον αφόρητο ήλιο;

Να είσαι πεινασμένος και να πετάς το φαγητό, γιατί δεν κάνει ούτε για σκυλιά, ενώ εκατομμύρια ξεκοκαλίζονται από ιδιωτικές εταιρείες σίτισης ή ΜΚΟ - που χρηματοδοτεί αδρά η ΕΕ χωρίς καμιά προσφορά.

Οι πρόσφυγες λένε: Δεν ζούμε. Απλά αναπνέουμε. Δεν έχουμε μέλλον.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας καθιστά την τελευταία ρυθμιστή των προσφυγικών ροών - που σήμερα εκτρέπονται προς Ιταλία με εκατοντάδες πνιγμένους - και μέσα σε ένα παζάρι μπορεί να επαναληφθούν κάνοντας την κατάσταση αφόρητη. Βάλατε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα τον ΝΑΤΟικό λύκο να φυλάει τα θύματά του και να υποδαυλίζει εντάσεις στα Βαλκάνια.

Μόνο το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, μαζί με τους πρόσφυγες, να παλέψουν για:

-- Αμεση μεταφορά τους από το κράτος και τον ΟΗΕ στις χώρες προορισμού τους.

-- Εξασφάλιση ανοιχτών, αξιοπρεπών, ανθρώπινων χώρων φιλοξενίας για όσο διάστημα μείνουν στην Ελλάδα με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πάρει τέλος το αίσχος στα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών(2020-09-09 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου ενάντια στην πολιτική του εγκλωβισμού και της καταστολής(2020-01-22 00:00:00.0)
Ενισχύονται ο εγκλωβισμός και η καταστολή για πρόσφυγες - μετανάστες, όπως και η ταλαιπωρία του ντόπιου πληθυσμού(2019-11-21 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η διεκδίκηση για απεγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων(2019-07-19 00:00:00.0)
Δηλώνει ικανοποίηση για τις συνθήκες στους καταυλισμούς προσφύγων(2017-01-17 00:00:00.0)
Να μη γίνει το νησί ζώνη εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων(2015-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ