Τετάρτη 8 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ELFE («ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»)
Κλιμακώνει τους εκβιασμούς η εργοδοσία

Κλιμακώνεται η επίθεση της εργοδοσίας της ELFE («Λιπάσματα Καβάλας») του ομίλου Λαυρεντιάδη, καθώς, με φόντο τα σβησμένα φουγάρα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει τους εργαζόμενους σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας για τρεις μήνες, ενώ απειλεί με απολύσεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Λιπάσματα Καβάλας», τονίζουν ότι ο μόνος στόχος της εργοδοσίας «είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, να μας εξαναγκάσει να δεχτούμε τις απαιτήσεις της. Εχει μάλιστα το θράσος να επικαλείται το "δυσμενές" οικονομικό περιβάλλον, την πτώση των διεθνών τιμών στο λίπασμα, τον ανταγωνισμό με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δηλαδή, μας καλεί για άλλη μια φορά να βάλουμε πλάτη για να σωθούν τα κέρδη του ομίλου».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση και να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Να γίνουν μέλη του σωματείου όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και εταιρεία που δουλεύουν. Να προχωρήσουν, με πρωτοβουλία του Σωματείου, σε σύσκεψη με τα υπόλοιπα σωματεία του νομού, να ζητήσουν στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους.

Οπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «η επίθεση μάς αφορά όλους, δεν εξαιρείται κανένας μας, ανεξάρτητα από ποια σχέση εργασίας έχει, ανεξάρτητα αν υπέγραψε ατομική σύμβαση ή όχι, ανεξάρτητα σε ποια εταιρεία δουλεύει (...) Να μην περάσει η προσπάθεια διάσπασης που καλλιεργεί η εταιρεία, να μην υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που δεν υπογράψανε ατομική σύμβαση και αυτών που υπογράψανε, μεταξύ των εργολαβικών συναδέλφων.

Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς (εχθρούς και "φίλους") που μας καλούν να κάτσουμε "φρόνιμοι", να δεχτούμε τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, γιατί αλλιώς μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο (...) Εμείς έναν δρόμο έχουμε, να δημιουργήσουμε τη δική μας συμμαχία, τη δική μας πραγματική ενότητα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, όλων των εταιρειών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ