Τετάρτη 8 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΝΕ - ΕΔΟΝ
Την Παρασκευή η εκδήλωση - αφιέρωμα σε δύο μεγάλους συνθέτες

Το ΚΣ της ΚΝΕ και το ΚΣ της ΕΔΟΝ πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση - αφιέρωμα στην Αθήνα, για να τιμήσουν το έργο δύο μεγάλων συνθετών, του Χρήστου Λεοντή και του Μάριου Τόκα. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιούνη, στις 19.00, στην Καισαριανή, στον χώρο δίπλα στο Θυσιαστήριο (πρόσβαση με το λεωφορείο 224).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο, και τον Γενικό Γραμματέα του ΚΣ της ΕΔΟΝ, Χρίστο Χριστόφια, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια των δύο συνθετών, σε εκτέλεση μουσικών σχημάτων των δύο Οργανώσεων.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι δύο Οργανώσεις επιδιώκουν να φέρουν τους νέους σε επαφή με το πρωτοπόρο καλλιτεχνικό έργο των δύο συνθετών, που μελοποίησαν έργα μεγάλων μας ποιητών και που τα τραγούδια τους δέθηκαν με τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος της Ελλάδας και της Κύπρου. Αντίστοιχη πολιτιστική εκδήλωση της ΚΝΕ και της ΕΔΟΝ είχε πραγματοποιηθεί και το 2009 στην Αθήνα, αφιερωμένη στους ποιητές Κώστα Βάρναλη και Θοδόση Πιερίδη.

Τα τραγούδια του Χρ. Λεοντή θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί: Δράκου Μυρτώ (βιολί), Μαλακατές Περικλής (κλασική κιθάρα), Μαούτσος Αλέξανδρος (ακουστική κιθάρα, μπουζούκι), Παπαπαναγιώτου Αγης (μπάσο), Χατζηαναγνώστου Στέφανος (φλάουτο). Τραγουδούν οι Σαραντόπουλος Γιώργος, Φιλντίση Γεωργία. Απαγγέλλουν οι Βεχλίδης Νίκος και Ιωάννα Τσαγκάρη.

Τα τραγούδια του Μ. Τόκα θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί: Λευτέρης Δημοσθένους (κιθάρα), Παντελίνα Κούκου (καχόν). Τραγουδούν οι Κατερίνα Παράσχου και Λευτέρης Δημοσθένους. Απαγγέλλουν οι Ευαγγέλου Ιωάννα και Σπανός Χαράλαμπος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org