Σάββατο 4 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
145 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ
«Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε»

Εκδήλωση της ΠΟ Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ στις 26 Ιούνη στο Περιστέρι

Εκδήλωση - αφιέρωμα στα 145 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα διοργανώνει η ΠΟ Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ, την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο για την Παρισινή Κομμούνα και ομιλία από τον Βασίλη Οψιμο, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προετοιμασία της εκδήλωσης έχει πάρει την πρωτοβουλία και διακινεί το έργο του Καρλ Μαρξ «Εμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία» και μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί εκατοντάδες αντίτυπα της έκδοσης σε μέλη και φίλους της Οργάνωσης.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και θα διανέμεται από τις Οργανώσεις της ΠΟ Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ ειδική έκδοσή της με τα Κείμενα του Λένιν για την Παρισινή Κομμούνα, ώστε να διευκολυνθεί το διάβασμα αλλά και η εξαγωγή των σύγχρονων συμπερασμάτων από το ιστορικό αυτό γεγονός.

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, σε χώρους νεολαίας αλλά και σε γειτονιές με το υλικό της Οργάνωσης που καλεί στην εκδήλωση. Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Μαθαίνουμε για την πρώτη ιστορική στιγμή που η εργατική τάξη βγαίνει στο προσκήνιο σαν τάξη για τον εαυτό της και αρνείται να παλέψει κάτω από ξένη σημαία.

Μαθαίνουμε για τα επιτεύγματα της πρώτης προσπάθειας οικοδόμησης του εργατικού κράτους που για 72 μέρες πήρε την εξουσία στο Παρίσι.

Μαθαίνουμε για τη λυσσαλέα αντίδραση της αστικής τάξης, που μπροστά στον κίνδυνο για την εξουσία της, παραμέρισε τις όποιες διαφορές και ενώθηκε για να χτυπήσει τους οπλισμένους εργάτες του Παρισιού.

Εμπνεόμαστε από τις θυσίες και τον αγώνα της εργατικής τάξης στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Διδασκόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης και την προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής.

Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα για την πάλη μας στο σήμερα και την προσπάθεια να ανταποκριθούμε στους επαναστατικούς σκοπούς του Κόμματός μας.

Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παντού!!! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org