Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής

Κάλεσμα μαζικής ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της απευθύνει η παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ Αττικής και Νήσων, που θα γίνουν από τις 15 έως τις 23 Ιούνη. Στη διακήρυξή της επισημαίνει πως «η Κοινωνική Ασφάλιση βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για άλλη μια φορά. Ο νόμος - λαιμητόμος ικανοποιεί το διακαή πόθο της μεγαλοεργοδοσίας, των εμπόρων της Ασφάλισης και της Υγείας (...) αποτελεί το τελειότερο πρόπλασμα του κεφαλοποιητικού συστήματος».

Επισημαίνει πως «οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ είμαστε θύματα και μάρτυρες συνάμα των πολιτικών διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πέρα από τη μισθολογική ασφυξία, βιώνουμε καθημερινά άθλιους όρους εργασίας, συνθήκες άγριας εντατικοποίησης μέχρι φαινόμενα εξευτελισμού και κανιβαλισμού της προσωπικότητάς μας. Οι συνάδελφοι και οι ασφαλισμένοι σε όλα τα, τραγικά πλέον υποστελεχωμένα, τμήματα (μητρώο, απονομές και πληρωμές συντάξεων, παροχές κ.ά.) στενάζουν».

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και να στηρίξουν το ταξικό της ψηφοδέλτιο, «γιατί χρειαζόμαστε ένα Συνδικάτο που θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο καθολικό υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και όχι συνδικάτο που αποδέχεται σαν δεδομένη τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου για την Κοινωνική Ασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ