Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας

Από την επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, σε διυλιστήριο της «Total»
Από την επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, σε διυλιστήριο της «Total»
Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους Γάλλους εργαζόμενους, που μάχονται ενάντια στο νόμο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε το διυλιστήριο της «Total» στο Γκρανπουί, κοντά στο Παρίσι, που βρίσκεται σε απεργία, όπως και το σύνολο των διυλιστηρίων της χώρας, και συναντήθηκε με τη γραμματεία του σωματείου (που ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, μέλους της ΠΣΟ) και με απεργούς.

Οι συνδικαλιστές και οι άλλοι εργαζόμενοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά τη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας και την κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων από τα αστικά ΜΜΕ.

Από την άλλη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους και για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, όπως και για το ότι το ΚΚΕ έφερε το θέμα και στην Ευρωβουλή, όταν οι άλλες αστικές δυνάμεις επιχειρούν να θάψουν τον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφτηκε το σταθμό Μοντπαρνάς στο Παρίσι και το σταθμό της SNCF (ΟΣΕ) στις Βερσαλίες, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους και με τον γραμματέα του Συνδικάτου των Σιδηροδρομικών στις Βερσαλίες, μέλους της ΠΣΟ. Αφού ενημερώθηκαν γα τις πρωτοβουλίες των ταξικών σωματείων, που ανάγκασαν την ηγεσία της Ομοσπονδίας να κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 31 Μάη, όπως και για τις πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας, συζήτησαν με τους εργαζόμενους την ανάγκη να πάρουν αυτοί την κατάσταση στα χέρια τους και να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Απ' όλες τις συναντήσεις, αναδείχτηκε ότι η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης έχει συναποφασιστεί σε επίπεδο ΕΕ, ότι είναι κοινή σε όλα τα κράτη - μέλη και στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να ανταλλάσσουν εμπειρίες και να βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι ο αγώνας των Γάλλων εργαζομένων είναι σημαντικός για όλους τους εργαζόμενους πανευρωπαϊκά και τους διαβεβαίωσαν ότι το ΚΚΕ με την πάλη του θα συνεχίσει να εναντιώνεται τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, κεφαλαίου, όσο και να εκφράζει την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις(15/12/2018)
Επίσκεψη αντιπροσωπείας Γάλλων συνδικαλιστών(30/10/2018)
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της στην Κούβα(10/12/2016)
Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής(22/11/2016)
Εμπρακτα στο πλευρό του ιρακινού λαού(15/3/2003)
Στη Βαγδάτη η ΠΣΟ(13/3/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org