Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Τριάντα πέντε άτομα (τα 32 παιδιά) τραυματίστηκαν όταν κεραυνός έπεσε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στη δυτική Γερμανία (Ρηνανία - Παλατινάτο), ενώ διεξαγόταν αγώνας μεταξύ παιδιών 9 - 11 χρόνων. Τραυματίες από κεραυνό υπήρξαν και στο Παρίσι, όπου χτυπήθηκαν δέκα άνθρωποι (8 παιδιά 7 - 14 ετών) που γλεντούσαν σε πάρτι γενεθλίων σε πάρκο. Αρκετοί νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ.-- Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφοδρές πλημμύρες, στο νοτιοδυτικό γερμανικό κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης και ένα νεαρό κορίτσι σκοτώθηκε από αμαξοστοιχία, όταν προσπάθησε να προφυλαχθεί από τη βροχή κάτω από μια σιδηροδρομική γέφυρα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας ανακοίνωσε χτες ότι «αναχαίτισε» με πυρά ένα κινεζικό αλιευτικό, όταν αυτό αρνήθηκε να σταματήσει το ψάρεμα εντός των ινδονησιακών χωρικών υδάτων. Το πλοίο κατασχέθηκε και συνελήφθη το 8μελές πλήρωμα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Πρόκειται για ένα ακόμα «επεισόδιο» που θυμίζει την τεταμένη ατμόσφαιρα στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

ΚΟΛΟΝΙΑ.-- Την καθήλωση αρκετών αεροπλάνων στο έδαφος προκάλεσε χτες, στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, ο εντοπισμός ενός 62χρονου άντρα που κατάφερε να προσπεράσει σημεία ελέγχων που, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι απλά αναζητούσε τη συντομότερη διαδρομή για να προλάβει την πτήση του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ