Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκθεση με ζωγραφιές παιδιών για τους πρόσφυγες

Εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων πήραν μέρος στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, στην οποία παρουσιάστηκε έκθεση έργων ζωγραφικής που ήταν εμπνευσμένα από το ποίημα της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ: «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας εκτός αν βρίσκεται στο στόμα ενός καρχαρία». Τα έργα - μικρά αριστουργήματα, ατομικά αλλά και ομαδικά - ζωγράφισαν μαθητές σχολείων των Τρικάλων, συμβάλλοντας, μ' αυτόν τον τρόπο, στον αγώνα για την Ειρήνη και τη Ζωή και εκφράζοντας έμπρακτα την Αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες - μετανάστες.

Η εκδήλωση άνοιξε με το ποίημα της Σάιρ που ερμήνευσαν ο Λευτέρης και η Δήμητρα. Ακολούθησε η παρουσίαση χορών χιπ χοπ από το Κέντρο Χορού «Η Τρίκκη», σε διδασκαλία της Μαρίας Ιτσιου, ενώ χορευτικές φιγούρες εκτέλεσε ο νεαρός Παύλος Γαλάνης. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί σε διδασκαλία της Εφης Ζελασιάδου και του Βασίλη Γαλάνη.

Στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και στις ευθύνες που έχουν οι ιμπεριαλιστές, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε, στην ομιλία της, η Βαρβάρα Καλαμποκίνη, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

Μετά το τέλος του προγράμματος, μοιράστηκαν τα αναμνηστικά διπλώματα της ΕΕΔΥΕ στα παιδιά που συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής, ενώ ανάρπαστα έγιναν τα παγωτίνια από όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ