Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ακόμα πιο αδιάλλακτη προβλέπεται η νέα κυβέρνηση

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ξεκάθαρη στροφή προς μεγαλύτερη αδιαλλαξία φαίνεται ότι ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας με τον Αβιγκντορ Λίμπερμαν, αρχηγό του ακροδεξιού φασιστικού κόμματος «Ισραήλ το Σπίτι μας».

Με την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος στη νέα κυβέρνηση, τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού θα διαθέτουν πλέον 66 βουλευτές στην 120μελή Βουλή από 61.

Ο ερχομός του Λίμπερμαν στη νέα κυβέρνηση και δη στη θέση του υπουργού Αμυνας προκάλεσε δυσαρέσκεια όχι μόνον στους Παλαιστίνιους, αλλά και στους Ισραηλινούς, με πρώτο τον παραιτηθέντα (την περασμένη βδομάδα) υπουργό Αμυνας Μοσέ Γιααλόν, που το καλοκαίρι του 2014 είχε ηγηθεί της φονικής στρατιωτικής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Παλαιστινιακή Αρχή εκτίμησε ότι η συμμετοχή του Λίμπερμαν στη νέα ισραηλινή κυβέρνηση αντιπροσωπεύει μια «αληθινή απειλή» αστάθειας και εξτρεμισμού στην περιοχή, με συνέπεια έξαρση του απαρτχάιντ, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ