Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σύνδεση αφορολόγητου με ηλεκτρονικές συναλλαγές

Την περαιτέρω διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στις καθημερινές συναλλαγές προωθεί η κυβέρνηση και προς τούτο ετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, επικαλούμενη «την πάταξη της φοροδιαφυγής και βεβαίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων», όπως ανέφερε χτες σε ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, βασικοί άξονες των σχετικών μέτρων του υπουργείου Οικονομικών θα είναι η παροχή κινήτρων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, η καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε διαδικασίες του Δημοσίου, η θέσπιση κατάλληλου πλαισίου στον ιδιωτικό τομέα ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώνει με ηλεκτρονικά μέσα.

Σε ό,τι αφορά την παροχή «κινήτρων» για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είπε πως το υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο θέσπισης μιας σειράς μέτρων, όπως η σύνδεση της έκπτωσης φόρου εισοδήματος (του όποιου αφορολόγητου έχει απομείνει δηλαδή...) με δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. Πρόσθεσε, τέλος, πως ήδη έχει εκδοθεί απόφαση με την οποία θεσπίζεται ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής οφειλών του Δημοσίου σε δικαιούχους μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ