Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Συστάσεις στην κυβέρνηση να «τρέξει» τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα

«Βασιλικότερος του βασιλέως» ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, έσπευσε να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να «τρέξει» εγκαίρως τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της «αξιολόγησης» του Φθινοπώρου, ώστε να μην υπάρξουν και τότε καθυστερήσεις για την ενίσχυση του κεφαλαίου. «Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια πρόσκαιρη σταθερότητα μέχρι την αξιολόγηση του Οκτωβρίου αλλά πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα ίδια και θα έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο με μεγάλη αβεβαιότητα και πολλές νέες εκκρεμότητες», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «εθνική πολιτική που να ξεπερνά το μνημόνιο», την οποία «έχει ανάγκη η χώρα» όπως είπε, δείχνοντας το κεφάλαιο και υπονοώντας την ανάγκη συναίνεσης ανάμεσα στο πολιτικό του προσωπικό για την αποτελεσματικότερη προώθηση των συμφερόντων του.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της «έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, γιατί θα έπρεπε μετά από τόσες προσπάθειες, μετά από τόσους νόμους οι Ευρωπαίοι να είχαν βεβαιωθεί ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο διαφορετικό».

Επιμένοντας να ερμηνεύει με ...συναισθηματικούς όρους ανταγωνισμούς και αντιθέσεις που εκδηλώνονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι «έχουν πολλές επιφυλάξεις, ότι ζητάνε συνέχεια διαβεβαιώσεις και καινούργιους νόμους σημαίνει ότι έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί να τους ξεγελάσει, πράγμα που ξέρουν και οι ίδιοι οι Ελληνες γιατί πάρα πολλά πράγματα αποφασίζονται στην Ελλάδα αλλά ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται. Και βεβαίως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι πάντα οι σωστές», κατηγορώντας την κυβέρνηση «γιατί δε γίνονται μεγάλες αλλαγές ... ουσιαστικά μέτρα που θα άλλαζαν τα πράγματα στις εξαγωγές, στην οικονομία, στην παραγωγή δε γίνονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ