Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη δημιουργία κέντρων προσφύγων σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με αφορμή τη δημιουργία κέντρων προσφύγων σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Η επιλογή από την κυβέρνηση, του χώρου της σχολής μαθητείας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν χώρος φιλοξενίας, μικρού όμως αριθμού προσφύγων - μεταναστών, μέχρι να γίνει η διαδικασία μεταφοράς τους στις χώρες προορισμού τους και αφού παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Αντίθετα, η επιλογή του κτήματος ΥΠΕΚΑ στην Γκορυτσά Ασπροπύργου είναι ακατάλληλη, γιατί σχεδόν μέσα σε ένα συνοικισμό που με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και Τοπικής Διοίκησης είναι αφημένος στη τύχη του, πάνε τώρα να δημιουργήσουν και μια "αποθήκη ψυχών".

Αυτή μας η εκτίμηση δεν έχει καμία σχέση με τη στάση του δημάρχου Ασπροπύργου. Η δικιά μας αφετηρία έχει σαν βάση την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Η δικιά του είναι στη βάση της προσέγγισης μεγάλων επιχειρηματιών και στην εικόνα που θέλει να δείξει στα μάτια τους. Βλέπει σαν διέξοδο από την κρίση αυτούς που τη δημιούργησαν, τα μονοπώλια, με τον αχαλίνωτο ανταγωνισμό τους. Είναι και ο ίδιος μέρος των αιτιών του προβλήματος, σαν τοπική εξουσία υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που φέρνει φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Επίσης, θεωρούμε επικίνδυνη την προσπάθειά του να αξιοποιήσει τις αγωνίες και τα προβλήματα των Ποντίων, χρησιμοποιώντας τους για να προβάλει την αντίθεσή του.

Οι Ελληνες Πόντιοι και οι Μικρασιάτες, τον προηγούμενο αιώνα, τράβηξαν πολλά και κυνηγήθηκαν σαν "τουρκόσποροι", όπως τους αποκαλούσαν οι τότε Ελληνες εθνικιστές, πρόγονοι της Χρυσής Αυγής. Οπως τότε, το μοναδικό στήριγμα των προσφύγων ήταν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και η αλληλεγγύη, αυτό πρέπει να εκφραστεί και σήμερα.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο που βάζει στο στόχαστρο τον κυνηγημένο για να μη δούμε τους πραγματικούς ενόχους που τσακίζουν τη ζωή μας.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο, πρακτικά και υλικά, σε κάθε κυνηγημένο από το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Καλούμε το εργατικό - λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, να παλέψει ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας, διεκδικώντας τη μεταφορά στις χώρες προορισμού τους.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη, να εντείνει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ