Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το Εργοστάσιο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής

Θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης, Τάσος Ψαρράς

Ο Β. Κολοβός σε σκηνή από την ταινία «Το Εργοστάσιο»
Ο Β. Κολοβός σε σκηνή από την ταινία «Το Εργοστάσιο»
Η ταινία του Τάσου Ψαρρά «Το Εργοστάσιο» θα προβληθεί στην Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο», σήμερα, Τετάρτη 25 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων 125 και Κλαζομενών).

Στην προβολή, που γίνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Εργατικοί αγώνες σε πρώτο πλάνο», θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. «Ενας βιοτέχνης βυρσοδέψης αγωνίζεται απεγνωσμένα να κρατήσει την οικογενειακή επιχείρηση ζωντανή, σε μια εποχή έντονων οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Για να σώσει την επιχείρησή του, καταφεύγει στην τράπεζα για δάνειο, αλλά η αίτησή του απορρίπτεται. Ετσι απευθύνεται σε έναν επιτυχημένο μετανάστη, που θέλει να παντρευτεί την κόρη του, η οποία ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Αυτή τη φορά, όμως, η απόρριψη έρχεται από τη μεριά της κόρης του, η οποία δεν θέλει να πάρει για άντρα της κάποιον που δεν αγαπά. Τα χρέη πνίγουν τον βιοτέχνη και δεν έχει άλλη λύση απ' το να γίνει με τη σειρά του, ακολουθώντας το παράδειγμα του γιου του, εργάτης στο κοντινό εργοστάσιο, του οποίου άλλωστε η μακροημέρευση είναι το ίδιο επισφαλής».

Παίζουν: Βασίλης Κολοβός, Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρης Σπύρου, Θέμις Μπαζάκα - Διασκευή Σεναρίου: Τάσος Ψαρράς - Σενάριο, Αρχική πηγή: Λάζαρος Παυλίδης «Ο χρυσός νοικοκύρης» (μυθιστόρημα) - Διευθυντής Φωτογραφίας: Αλέξης Γρίβας - Μουσική Σύνθεση: Δόμνα Σαμίου.

Η ταινία παρουσιάστηκε το 1981 και η διάρκειά της είναι 96'.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org