Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας Μ. Γιααλόν

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Βροντώντας και αστράφτοντας, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιααλόν, αποχώρησε χτες από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επικαλούμενος την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, με τον οποίο βρίσκεται σε οξεία αντιπαράθεση, ένα 24ωρο αφότου ο τελευταίος είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με το ακροδεξιό κόμμα «Ισραήλ το Σπίτι μας» του Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Είπα στον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί ότι, δεδομένης της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων και της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, παραιτούμαι από την κυβέρνηση και την Κνεσέτ» έγραψε στο Twitter ο Γιααλόν. Ο ίδιος κατήγγειλε τον πρωθυπουργό και αρχηγό του δεξιού κόμματος Λικούντ πως «μετάλλαξε» το κόμμα, τοποθετώντας το στη «δεξιότερη» θέση της ιστορίας του, κάνοντας συνεργασίες με ακροδεξιά στοιχεία...

Υπογράμμισε, τέλος, πως παρά την απόφασή του να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον πολιτικό βίο και πως στο μέλλον θα διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία της χώρας.

Ο Νετανιάχου, από την άλλη, αντέδρασε ζητώντας από τον Γιααλόν να ξανασκεφτεί την πρότασή του και να δεχτεί το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ