Κυριακή 22 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΓΑΛΛΙΑ
Νέα αεροπορική τραγωδία με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...

Νέα αεροπορική τραγωδία γράφεται από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης μετά την ανεξήγητη (επί του παρόντος...) συντριβή αεροσκάφους Α320 της EgyptAir με 66 επιβαίνοντες.

Τα καταγεγραμμένα στοιχεία αναφέρουν πως το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί 40 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη από το διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού, και ενώ πετούσε στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε γύρω στις 2.30 π.μ. δύο ανεξήγητες «στροφές» 90 και 360 μοιρών. Μετά «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ χωρίς να εκπέμψει κανένα σήμα κινδύνου μεταξύ Νοτιοανατολικής Κρήτης και βόρειων αιγυπτιακών ακτών, περίπου 40 δευτερόλεπτα αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Οι δορυφόροι, τα (πολιτικά και στρατιωτικά...) ραντάρ σε Ελλάδα και Αίγυπτο, τα προηγμένα συστήματα ΝΑΤΟϊκών σκαφών και αεροπλάνων που αλωνίζουν (με διάφορα προσχήματα) όλη την Ανατολική Μεσόγειο, υποτίθεται πως δεν κατέγραψαν ενδείξεις έκρηξης ή συντριβής... Ούτε «είδαν» το αεροπλάνο μετά τις 2.29.40 π.μ. Ισχυρίζονται ακόμη πως «δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα»... Λες και το «κατάπιε» ο ουρανός...

Παρ' όλα αυτά, διάφοροι Δυτικοί αξιωματούχοι άδραξαν αστραπιαία την ευκαιρία να «συμβάλουν» στις έρευνες των Αιγυπτίων. Στρατιωτικά μέσα μελών του ΝΑΤΟ ήδη δρουν στην περιοχή, σε ένα κρίσιμο δίαυλο της Ανατολικής Μεσογείου, με πρόσχημα τις έρευνες. Πέραν των ελληνικών και αιγυπτιακών εναέριων μέσων, στην περιοχή επιχειρούσαν τουλάχιστον, ως χτες, ένα γαλλικό Falcon από τη Σούδα, ένα βρετανικό C-130 από την Κύπρο, ένα ιταλικό ATR-72 από το Ηράκλειο και αμερικανικά P-3 από τη Σικελία.

Ειδικότερα οι Γάλλοι, εμφανίζονταν πότε αμήχανοι (πιθανώς λόγω των εντυπώσεων που δημιουργεί το γεγονός ότι το «εξαφανισμένο» αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Παρισιού, έξι μήνες μετά από τις εκεί αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις) και πότε σε υπερένταση. Σημαίνοντας νέο «κόκκινο συναγερμό» και εξονυχιστικές έρευνες στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ενώ περνούσαν από «κόσκινο» κάθε άτομο που πλησίασε το μοιραίο αεροσκάφος...

Μέρος των συντριμμιών εντοπίστηκαν προχτές το πρωί 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας, «εξανεμίζοντας» κάθε ελπίδα αισιοδοξίας για τυχόν επιζώντες.

Τι συνέβη; Εως ότου βρεθεί το λεγόμενο «μαύρο κουτί», οι ειδικοί μελετούν όλα τα ενδεχόμενα: Ανθρώπινο σφάλμα. Τεχνικό πρόβλημα. Σαμποτάζ. Τρομοκρατική ενέργεια, είτε με τη χρήση νέου είδους εκρηκτικών που δεν είναι ανιχνεύσιμα από τα συστήματα ασφαλείας, είτε με τη χρήση γνωστών υλικών που δεν εντοπίστηκαν σε πιθανώς πλημμελείς ελέγχους του αεροσκάφους κατά τις πολλές διαδοχικές πτήσεις που έκανε. Ας μην ξεχνάμε πως τα δρομολόγια του Α320 ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης από το Κάιρο της Αιγύπτου, συνεχίστηκαν την Τετάρτη στην Ασμάρα της Ερυθραίας και από εκεί στην πρωτεύουσα της Τυνησίας. Μετά ξανά στο Κάιρο και από εκεί στο Παρίσι με τελευταίο σταθμό την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, χωρίς ποτέ το αεροπλάνο να φτάσει εκεί.


Δ.ΟΡΦ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ