Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
Καταγγέλλει μεθοδεύσεις μέσω του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον»

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο λεγόμενο «Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας» που διοργανώνει ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών, στο Λέχοβο Φλώρινας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, καθώς χορηγός του «Φόρουμ» είναι το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον».

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω Ταμείο συστάθηκε προ διετίας περίπου, με τη χρηματοδότηση της Γερμανίας, η οποία ενώ αρνείται να αποδώσει τα οφειλόμενα, χρηματοδοτεί και μάλιστα αδρά, μέσω του Ταμείου, δράσεις και προγράμματα για τη «συμφιλίωση» και την επεξεργασία των ιστορικών δεδομένων. Η υπόθεση μοιάζει σαν απόπειρα «στρίβειν διά του αρραβώνος», παράκαμψης δηλαδή των αποζημιώσεων και του χρέους που η Γερμανία οφείλει στον ελληνικό λαό και εξαγοράς του με «χάντρες και καθρεφτάκια».

Στην ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, σημειώνει:

«Παρ' όλο που ο πρέσβης της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν σχετίζονται τα θέματα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με το θέμα του λεγόμενου "Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον", το Εθνικό Συμβούλιο θεωρεί ότι προηγείται το θέμα της εξόφλησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κι έπονται όλα τα άλλα.

Επειδή μάλιστα υπάρχουν μερικοί που ισχυρίζονται ότι με τα 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα εξοφλήθηκαν, δήθεν, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για να μη βρεθεί οποιαδήποτε άλλη γερμανική κυβέρνηση να πει το ίδιο, γι' αυτό δεν δεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε προσφορά από το "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον", όπως και από το "Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας".

Για τους παραπάνω λόγους, το Εθνικό Συμβούλιο δεν συμμετέχει στο συνέδριο που πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες στο Λέχοβο και δεν το θεωρεί θετική εξέλιξη για την επίλυση του μείζονος ζητήματος των γερμανικών οφειλών.

Θεωρεί δε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις, τις οποίες και καταγγέλλουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πληρώσει η ΟΔ Γερμανίας τις επανορθώσεις - πολεμικές αποζημιώσεις(2021-10-30 00:00:00.0)
Αναζητούν «επενδυτικές ευκαιρίες» στην Ελλάδα οι γερμανικοί όμιλοι(2020-03-04 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στην άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλές της(2019-02-08 00:00:00.0)
«Διεκδικήστε τις τώρα από τη Γερμανία»(2010-11-27 00:00:00.0)
«Διεκδικήστε, τώρα, τις γερμανικές οφειλές στη χώρα μας»(2010-01-21 00:00:00.0)
Ελληνογερμανικό Βραβείο Μετάφρασης(1998-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ