Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρόγραμμα δράσης από το ΕΚ Λάρισας

Σε πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες κατέληξε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε συνεδρίαση για τον απολογισμό και τον παραπέρα προγραμματισμό της δράσης.

Μεταξύ άλλων, σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., το ΕΚ Λάρισας οργανώνει πικετοφορία ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, ενώ προσανατολίζεται και στην έκδοση φυλλαδίου για τις συνέπειες από την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου, που ψηφίστηκε στις 8 Μάη. Σχεδιάζονται επίσης παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και στο ΙΚΑ, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, όπως και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία και στα ιατρεία ΠΕΔΥ για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Ακόμα, αποφασίστηκε να γίνουν σύσκεψη σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για την οργάνωση της πάλης των ανέργων την Τρίτη 31/5, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚ Λάρισας και συσκέψεις κατά σωματείο στις συνοικίες, σε συνεργασία με τις Λαϊκές Επιτροπές, με προσπάθεια να συγκροτηθούν Επιτροπές Ανέργων. Ολη αυτή η δραστηριότητα θα κορυφωθεί με κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 27/5.

Το Εργατικό Κέντρο αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία για κοινή δράση με τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Κλινικών, Ενδυσης, Ξυλουργών, Μετάλλου, Πλαστικών, Επισιτισμού και με όποια άλλα έχουν μεγάλο αριθμό απλήρωτων, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων και μέτρα στήριξης από το κράτος και την Τοπική Διοίκηση. Ανάλογη δράση θα αναπτύξει το ΕΚ Λάρισας για τα προβλήματα των εργαζόμενων σπουδαστών ΟΑΕΔ, ΙΕΚ.

Μπροστά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει και την πώληση των «κόκκινων» δανείων, το Εργατικό Κέντρο συζήτησε την ανάγκη να προετοιμαστεί η πάλη για την υπεράσπιση της εργατικής - λαϊκής κατοικίας από τις κατασχέσεις. Τον προγραμματισμό δράσης συμπληρώνουν η εκδήλωση που θα οργανωθεί για τα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές διώξεις, καθώς και η παρέμβαση για τους πρόσφυγες και μετανάστες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org