Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Διαφημίζει «τεχνογνωσία» και «πίστη» στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χτες, με δηλώσεις του στον Τύπο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στο γνωστό του μοτίβο, ότι καθυστέρησε και δεν πιστεύει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, επιμένοντας ταυτόχρονα να προβάλει το κόμμα του ως ικανό να βάλει πλάτη στην προώθηση και υλοποίηση των τέτοιων μεταρρυθμίσεων.

Π.χ. αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, επέμεινε ότι η κυβέρνηση «έχασε πολύτιμο χρόνο για να ικανοποιήσει τα κομματικά της στελέχη και τώρα κάνει κάποιες αποκρατικοποιήσεις που το μεγάλο δυναμικό της κυβέρνησης δεν τις πιστεύει».

Πρόσθεσε ότι «η χώρα θέλει σχέδιο, θέλει τολμηρούς πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, που είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μια σταθερή πορεία παρά τους όποιους κλυδωνισμούς. Θέλει μια κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ».

Δείχνοντας, ωστόσο, ότι ψάχνει τέτοια λύση από την παρούσα Βουλή, είπε ότι «αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια πολύ μεγάλη αναταραχή, θα διακινδυνεύσουμε τα κονδύλια που είναι να πάρουμε για ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ξέρουμε αν θα μας δώσει νέα κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μια κυβέρνηση αλλαγής. (...) Προσπαθούμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε απ' αυτή την κακή διακυβέρνηση. Να ηρεμήσει λίγο ο τόπος, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά τα ξαναβλέπουμε τα πράγματα».

Παραπέρα, σχολιάζοντας τις διεργασίες ανασύνθεσης στο χώρο του «κέντρου» - όπως επιμένει να λέει αποφεύγοντας να μιλήσει για «κεντροαριστερά», όπως κάνουν π.χ. στο ΠΑΣΟΚ - πρόσθεσε, δίνοντας μια εικόνα των εν εξελίξει παζαριών και των δυσκολιών τους:

«Το Ποτάμι πρέπει να πορευτεί μόνο του. Η κουβέντα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα γίνεται επειδή αρέσει πολύ στους δημοσιογράφους (...) Οτι γίνονται συζητήσεις για να δούμε πού συγγενεύουμε πολιτικά, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν αναλώνω τον χρόνο μου στο ποια μορφή θα έχει η συνεργασία. Εγώ λέω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια μεγάλη πρόταση, μια κεντρώα, μεταρρυθμιστική, προοδευτική πρόταση. Αυτό που θεωρούμε το σοβαρό κέντρο, το κέντρο της λογικής. Αλλά αυτό δε θα γίνει με τα παλιά υλικά, δε θα γίνει με την αναπαλαίωση» πρόσθεσε, ξαναπετώντας σπόντες ενάντια σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από μια σειρά κυβερνητικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ