Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο - απάντηση στη νέα φοροληστεία του λαού

Την Κυριακή, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, την ώρα που θα ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους

«Κόκκινα» δάνεια και έμμεσοι φόροι περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που συζητάει και ψηφίζει η Βουλή το Σαββατοκύριακο
«Κόκκινα» δάνεια και έμμεσοι φόροι περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που συζητάει και ψηφίζει η Βουλή το Σαββατοκύριακο
Συλλαλητήριο - απάντηση στα νέα φορολογικά μέτρα και στον αντιλαϊκό «κόφτη» που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Κυριακή 22 Μάη, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Εκείνη την ώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητιέται και θα ψηφίζεται το αντιλαϊκό νομοθέτημα. Ανάλογες κινητοποιήσεις διοργανώνει το Σάββατο το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ. Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Πριν καν στεγνώσει το μελάνι του νόμου - λαιμητόμου για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, φέρνουν νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. Δεν περνά πλέον το παραμύθι ότι ενδιαφέρονται για την προστασία των πιο αδύνατων. Και αυτοί ματώνουν το λαό για τα κέρδη των λίγων.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση. Με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, να ανοίξει ο δρόμος για να ανακτηθούν οι βαριές απώλειες στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα που κατακρεουργούνται. Για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θα περισσέψουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων.

Στο δικό της κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής, η ΟΓΕ σημειώνει: «Οι νέοι φόροι που συρρικνώνουν το ήδη λειψό μας εισόδημα, η "απελευθέρωση" των "κόκκινων" δανείων που ισοδυναμεί με εφιάλτη για πολλές οικογένειες, οι ιδιωτικοποιήσεις, σε συνδυασμό με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους, θα μας βρουν ξανά στο δρόμο. Την Κυριακή, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική θα διαδηλώνουν, μαζί με το ΠΑΜΕ, στις 5.30 μ.μ., στην Ομόνοια».

Πούλμαν για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 22/5 θα αναχωρήσει στις 4 μ.μ. από το Πέραμα, Πλατεία Ηρώων (Λ. Ειρήνης). Από το Λαύριο, πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 3.30 μ.μ. από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

Αποτιμούν και σχεδιάζουν τη δράση τους

Η αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και ο παραπέρα προγραμματισμός της δράσης βρίσκεται στο επίκεντρο των Γενικών Συνελεύσεων και των συσκέψεων που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Το Σάββατο 21 Μάη, στις 11 π.μ., θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στα γραφεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις διοικήσεις των Συνδικάτων.

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 23 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Τέλος, σε Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, την Τρίτη 24 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ