Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Την ερχόμενη Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Κάλπες βουλευτικών εκλογών στήνονται την Κυριακή στην Κύπρο, για την εκλογή των 56 μελών της νέας Βουλής. Οι δημοσκοπήσεις, που έχουν προηγηθεί, εμφανίζουν την αποχή να ξεπερνά το 20% και να είναι ακόμα πιο μεγάλη, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες.

Στο μεταξύ, οι συνομιλίες για το Κυπριακό συνεχίζονται μέσω επαφών των διαπραγματευτών των δύο πλευρών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί που, χτες, είχαν νέα συνάντηση με επίκεντρο θέματα διακυβέρνησης και προχτές, το εδαφικό. Στις 27 Μάη έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση σε επίπεδο ηγετών, ενώ ήδη όλες οι δηλώσεις προδιαθέτουν για εντατικοποίηση των συναντήσεων αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Στο μεταξύ, μιλώντας χτες στην ετήσια συνέλευση της κυπριακής Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχανιών (ΟΕΒ), ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού συμβάλει στη «δημιουργία παραγωγικής και ανταγωνιστικής οικονομίας».

  • Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χτες ο Ν. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η περιφερειακή συνεργασία και το Κυπριακό.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ