Τετάρτη 18 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πεζοπορία στα αντάρτικα μονοπάτια του Παρνασσού

Στις 29 Μάη, η πεζοπορία που οργανώνουν το ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΚΕ

Στα χνάρια των μαχητών της 2ης μεραρχίας του ΔΣΕ, με διοικητή το θρυλικό Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), αλλά και των ανταρτών του ΕΛΑΣ που έδρασαν στην περιοχή κατά τη ναζιστική κατοχή, θα βαδίσουν την Κυριακή 29 Μάη, νέοι και μεγαλύτεροι που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΣ της ΚΝΕ και του τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ για να περπατήσουν στα αντάρτικα μονοπάτια του Παρνασσού. Η δραστηριότητα αυτή, που έχει στόχο να γνωρίσουν οι νέοι και οι νέες την ιστορία αυτή, τις ηρωικές σελίδες που έγραψαν οι κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές πολεμώντας ενάντια σε ντόπιους και ξένους ιμπεριαλιστές, για ένα καλύτερο αύριο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την περσυνή απόλυτα πετυχημένη πεζοπορία που οργανώθηκε στα αντάρτικα μονοπάτια της Πάρνηθας. Ταυτόχρονα η πεζοπορία, για την οποία ήδη έχουν αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής στις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχει κι ως στόχο την εξοικείωση των νέων με τη φυσική άσκηση, σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, με τη -σχετικά απαιτητική- διαδρομή να διασχίζει κομμάτι των μονοπατιών που συνδέουν τον Παρνασσό με την Πάρνηθα. Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το Ζεμενό, στο δρόμο Λιβαδειάς - Αράχωβας, σε ένα πανέμορφο ελατόδασος, ενώ ο τερματισμός θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Δίστομο, όπου θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση.

Πληροφορίες και οδηγίες για τη συμμετοχή στην πεζοπορία

Η αναχώρηση από την Αθήνα θα γίνει στις 29/5, στις 6.30 π.μ., από την πλατεία Καραϊσκάκη. Η αναχώρηση από το σημείο αφετηρίας στο Χάνι Ζεμενού θα γίνει στις 9.30 π.μ., ενώ η εκδήλωση στο Δίστομο θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στις τοπικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο email kne@kne.gr. Συμμετοχή: 10 ευρώ.

Μέρος της διαδρομής στο ελατόδασος
Μέρος της διαδρομής στο ελατόδασος
Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 5 ώρες, μέσα σε μονοπάτι. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι ή φόρμα, μακρυμάνικο πουκάμισο ή ελαφριά μπλούζα και καπέλο. Ακόμα, πρέπει να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό 1 ή 1,5 λίτρο, γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι και ζευγάρι κάλτσες και λίγα τρόφιμα (ξηρά τροφή, σταφίδες ή τοστ) σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης. Καλό είναι, επίσης, να έχουν μαζί τους κι ένα ελαφρύ αντιανεμικό - αδιάβροχο.


Στο διάσελο της Κίρφης
Στο διάσελο της Κίρφης


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org