Σάββατο 14 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Δίπλα στους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά

Δίπλα στους πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά βρέθηκε ξανά το ΠΑΜΕ, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του μαζί με το Δήμο Χαϊδαρίου και τις Λαϊκές Επιτροπές γειτονικών δήμων. Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και παιχνίδια που συλλέχθηκαν από Ελληνες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, παραδόθηκαν στους πρόσφυγες που αυτές τις στιγμές τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων του ΠΑΜΕ σε άλλους χώρους «φιλοξενίας». Είναι μία ακόμα συνεισφορά στους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά από το Δήμο Χαϊδαρίου και τις Λαϊκές Επιτροπές, που σχεδόν καθημερινά είναι δίπλα τους προκειμένου να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν έστω και λίγο από το δράμα που βιώνουν καθημερινά μικρά παιδιά, γυναίκες και άντρες.

Μετά την παράδοση των ειδών, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, δήλωσε: «Η σημερινή μας παρουσία εδώ, των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχει σκοπό να δηλώσει για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες για όλα αυτά που βιώνουν, ως συνέπεια των ιμπεριαλιστικών πολέμων και έμπρακτα να εκφράσουμε αυτή την αλληλεγγύη με τρόφιμα που συγκεντρώσαμε από εργαζόμενους στην Ελλάδα, από άνεργους και άνεργες, από το υστέρημά τους δηλαδή. Νομίζουμε ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία και φαίνεται ότι το καταλαβαίνουν και οι πρόσφυγες.

Κουβεντιάσαμε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με την αφορμή της σημερινής επίσκεψης που κάνουμε στο χώρο, τους επαναδιατυπώσαμε τη θέση μας για το πώς προκύπτουν τα προβλήματα, ότι από κοινού όλη η εργατική τάξη πρέπει να αντιπαλέψει τις αιτίες που τα γεννούν, να παλέψει να υπερασπιστεί τη ζωή της, παίρνοντας υπόψη ότι πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μια μέρα που σηματοδοτεί και συμβολίζει τον αγώνα της εργατικής τάξης για να απαλλαγεί από την εκμετάλλευση που γεννάει αυτό το σύστημα. Θεωρούμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μεγάλους αγώνες που πρέπει να δώσουμε το επόμενο διάστημα γιατί βλέπουμε πως η κατάσταση συνεχώς οξύνεται. Οι συνάδελφοι πρόσφυγες το καταλαβαίνουν αυτό αλλά το καταλαβαίνουν και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στις πλάτες τους και κάνουν τη ζωή τους ανυπόφορη.

Σε αυτές τις γραμμές, ανανεώνουμε το ραντεβού μας, θα είμαστε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων και, με όποιον τρόπο μπορούμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, θα κοιτάξουμε να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να εκφραστεί η αλληλεγγύη απέναντί τους».

Από την πλευρά του, ο κομμουνιστής δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, επισήμανε πως «ήρθαμε εδώ με το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές από τις γειτονικές περιοχές, για μία ακόμα φορά, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είναι στο Κέντρο Φιλοξενίας. Φέραμε τρόφιμα, παιχνίδια, είδη προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης. Βλέπετε ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες γιατί υπάρχουν τρομερές ελλείψεις. Το φαγητό δεν είναι καλό, μας το έχουν επανειλημμένως τονίσει και βέβαια με πολύ μεγάλη δυσκολία, οι πρόσφυγες που μένουν σε αυτό το χώρο τα βγάζουν πέρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ