Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναμένεται διπλάσιος αριθμός Ρώσων τουριστών

Κανένα όφελος για τους εργαζόμενους

Πανηγυρισμοί για την αύξηση των τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία στην Ελλάδα που αναμένεται για το 2016, σύμφωνα με τις προβλέψεις που παρουσιάστηκαν χτες κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ρωσικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, τον ΕΟΤ και τον ταξιδιωτικό οργανισμό «Rostourism». Οι πανηγυρισμοί αυτοί γίνονται επειδή θα αυξήσουν την κερδοφορία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, όταν οι συνθήκες δουλειάς, μισθολογικές, ωράρια με απλήρωτη δουλειά, εντατικοποίηση κ.λπ., γίνονται ολοένα και χειρότερες.

Στην εκδήλωση ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, επισήμανε ότι δημιουργούνται διευρυμένες προοπτικές συνεργασίας σε εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, μην παραλείποντας φυσικά να αναφερθεί στην υποστήριξη των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ, ο «αναπτυξιακός νόμος» και το «πακέτο» Γιούνκερ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά έκανε λόγο περί «νέας εθνικής τουριστικής πολιτικής» από την οποία ήδη υπάρχουν «ιδιαίτερα θετικά μηνύματα» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να καταστεί ο πρώτος και πιο δημοφιλής επαναλαμβανόμενος προορισμός για τους Ρώσους σταθερά τα επόμενα χρόνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης ανέφερε πως έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό τα ελληνικά προξενεία στη Ρωσία και επιταχύνεται ο μηχανισμός έκδοσης θεωρήσεων (visa), ανακοίνωσε τις νέες δυνατότητες εξυπηρέτησης πολιτών σε μεγαλύτερο αριθμό περιοχών της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι ήδη εκδίδονται θεωρήσεις διάρκειας ενός έτους πολλαπλής εισόδου, ενώ οι θεωρήσεις μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας θα αυξάνονται όσο το επιτρέπει η Σένγκεν.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του «Rostourism», Ολεγκ Σαβόνοφ τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πρώτο προορισμό για τους Ρώσους, μίλησε για τάση διπλασιασμού των κρατήσεων και των πωλήσεων και εκτίμησε ότι θα ανέλθουν σε 1 εκατομμύριο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Στο φόρουμ, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 θεσμικοί εκπρόσωποι, tour operators και τουριστικοί επιχειρηματίες των δύο χωρών, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές επιχειρηματικές συναντήσεις για τη σύναψη νέων συμφωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ