Τετάρτη 11 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Καταδίκη 14χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινό δικαστήριο...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Παραβιάζοντας βασικές διατάξεις της διεθνούς νομοθεσίας για τα δικαιώματα των παιδιών, ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε χτες ένα 14χρονο Παλαιστίνιο έφηβο σε ποινή κάθειρξης (αδιευκρίνιστης διάρκειας) για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 13χρονου και ενός 21χρονου Εβραίου έποικου, στον παράνομο εποικισμό Πισγκάτ Ζαέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τον περασμένο Οκτώβρη, όταν ήταν τότε 13 ετών.

Η «δίκη» του Παλαιστίνιου εφήβου, Αχμαντ Σάλιχ Μανάσρα, που φέρεται σαν «δράστης» μαχαιρώματος δύο Εβραίων εποίκων και είχε τότε τραυματιστεί σοβαρά όταν παρασύρθηκε σκόπιμα από το ΙΧ αυτοκίνητο Εβραίου έποικου σε αντίποινα για την «επίθεση», αναβλήθηκε πολλές φορές ώσπου να γίνει 14 ετών και να καταστεί εφικτή η καταδίκη του σύμφωνα με την ισραηλινή ποινική νομοθεσία.

Λίγες ώρες πριν την καταδίκη του 14χρονου Παλαιστίνιου Αχμαντ Σάλιχ Μανάσρα, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο μασκοφόροι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές, τραυματίζοντάς τες ελαφρά. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ για τις πρώτες βοήθειες.

«Πρόγραμμα βοήθειας» 50 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Τη χορήγηση προγράμματος βοήθειας ύψους 50.000.000 δολαρίων στις παλαιστινιακές αρχές της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την USAID σε συνεργασία με την οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, «Catholic Relief Services». Θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα καλύψει «βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες» και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, όχι μόνο λόγω των ανεπούλωτων πληγών που προκάλεσε η τελευταία ισραηλινή εισβολή τον Ιούλη του 2014, αλλά και λόγω του πολυετούς ισραηλινού αποκλεισμού που έχει γονατίσει την οικονομία και έχει εκτοξεύσει την ανεργία τουλάχιστον στο 40%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ