Τετάρτη 11 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το «Μετέωρο Βήμα» στην Αθήνα

«Εφτασε» στην Αθήνα η έκθεση σκίτσων για το Προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», που ξεκίνησε από τη Ρόδο, διέσχισε την Κω, τη Λέρο και το Αγαθονήσι, πριν τη στάση της στην πρωτεύουσα και βασικό προορισμό τις Βρυξέλλες. Η έκθεση καταγράφει, με τη δύναμη της εικόνας, πτυχές του δράματος της προσφύγων, της αλληλεγγύης των ανθρώπων απέναντί τους και της βαρβαρότητας των υπευθύνων. Αφιερωμένη στον σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή, η έκθεση, που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, εγκαινιάστηκε προχτές το βράδυ και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 12 Μάη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα εγκαίνια έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και την οικονομική συνδρομή της Βουλής, η έκθεση να παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ εκτός των Βρυξελλών.

Στη έκθεση, που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) με την υποστήριξη από τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), συμμετέχουν 28 σκιτσογράφοι, με 120 έργα ο καθένας, τα οποία «μπορούν να φωτίσουν λίγο τα σύνορα ανάμεσα στη συνενοχή, τη βαρβαρότητα και την αλληλεγγύη των λαών», όπως υποστηρίζει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ