Τρίτη 10 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες ανακοινώσεις κατά του «εξτρεμισμού»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε «πενήντα νέα μέτρα», που αφορούν την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και θα κοστίσουν 40 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2018, αναφέρθηκε σε χτεσινές του ανακοινώσεις ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δίνοντας συνέχεια στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» που το Παρίσι δυναμώνει, ειδικά μετά το μακελειό του περασμένου Νοέμβρη.

Ο Βαλς ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν κέντρα απο-ριζοσπαστικοποίησης, για άτομα που επιθυμούν να «επανενσωματωθούν» στην κοινωνία, όπως εξηγήθηκε. Το πρώτο «κέντρο» θα ανοίξει το καλοκαίρι και μέχρι το 2017 υπολογίζεται να υπάρχουν τέτοιες υποδομές σε κάθε περιφέρεια.

Αναδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι η όλη «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση αξιοποιείται και για την ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητά της και τη στενότερη «επιτήρηση» όσων δουλεύουν σε «ευαίσθητα» μέρη, όπως σταθμούς τρένων, αεροδρόμια, αλλά και χημικά εργοστάσια, ώστε να αποκλείονται άτομα που είναι «ριζοσπαστικοποιημένα». Ακόμα, τη δημιουργία ειδικής μονάδας παρακολούθησης εντός των φυλακών.

  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της γαλλικής βουλής, Ντενί Μποπέν, παραιτήθηκε, ώστε να «μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του» ως προς τις καταγγελίες που έκαναν γυναίκες συνάδελφοί του για «παρενόχληση» και «σεξουαλική επίθεση». Τον Απρίλη ο Μποπέν είχε αποχωρήσει από το κόμμα των Οικολόγων EELV επικαλούμενος «στρατηγικές διαφωνίες».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ