Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεγάλη διαδήλωση απεργών και λαού στη Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Η συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας. Σ' αυτό συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επιστήμονες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, νέοι, μαθητές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και από τους νομούς της Μακεδονίας (Δυτική, Κεντρική, Ανατολική) και της Θράκης, που ταξίδεψαν γι' αυτόν το σκοπό στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, από το πρωί, δόθηκε για δεύτερη μέρα η μάχη της περιφρούρησης από τις ταξικές δυνάμεις σε βιομηχανικές περιοχές, εργοστάσια, γιαπιά, εμπορικά καταστήματα και αλλού. Το απεργιακό συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε με συναυλία με τραγούδια του αγώνα. Ο Γιώργος Αετόπουλος, ο Κώστας Καρμπάς, ο Νίκος Ταλέας και ο Δημήτρης Αλιστρατινός ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις ερμηνείες και τις μελωδίες τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιάννης Νιβορλής, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτιστικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτά τα μέτρα, όλα όσα ψήφισαν και αυτά που πιθανώς θα ψηφίσουν, ξέρουμε πού θα καταλήξουν. Εκεί ακριβώς που θα καταλήξουν τα κόμματά τους, οι φορείς τους και όλο τους το εποικοδόμημα. Στα σκουπίδια της Ιστορίας! Σας το ξαναλέμε, δεν θα σας περάσει! Κάτω τα χέρια σας από τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας! Εμπρός λοιπόν συναγωνιστές έχουμε δρόμο!».

Η πορεία στους δρόμους
Η πορεία στους δρόμους
Αμέσως μετά, η μαζική συγκέντρωση απλώθηκε σε μια πορεία χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης μέσω των οδών Εγνατία, Ι. Δραγούμη, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνος, Λ. Νίκης, Αριστοτέλους, με κατάληξη ξανά στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ