Κυριακή 15 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΓΥΝΑΙΚΑ
Ανατύπωση εικαστικών έργων

Μπροστά στην επέτειο, η ΟΓΕ προχωρά στην έκδοση συλλεκτικών καρτών, με ανατυπώσεις ζωγραφικών και χαρακτικών έργων. Οι κάρτες, στις οποίες ανατυπώνονται δέκα διαφορετικά έργα, θα διακινηθούν από τους Συλλόγους και τις Ομάδες σε όλη τη χώρα.

Στις κάρτες ανατυπώνονται έργα γνωστών εικαστικών. Συγκεκριμένα, τα έργα της Βάσως Κατράκη «Το παιδί με τον ήλιο» (χαρακτικό σε πέτρα) και «Κατάθεση στεφάνου» (χαρακτικό σε πέτρα). Η ξυλογραφία του Α. Τάσσου «Γυναίκες από το Ασμα Ασμάτων». Το χαρακτικό της Ζιζής Μακρή «Ο φοίνικας των φυλακών Αβέρωφ». Τέλος, το έργο του Δημήτρη Κατσικογιάννη «Ο ξεσηκωμός των αγροτών στο Κιλελέρ» (παστέλ σε χαρτόνι).

Δίπλα στα παραπάνω υπάρχουν και οι κάρτες στις οποίες ανατυπώνονται τα ζωγραφικά έργα γυναικών που συμμετείχαν σε ομαδική έκθεση που οργανώθηκε πριν λίγους μήνες, με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Πύργου. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να συμβάλει στην έκφραση αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης στους πρόσφυγες, στη συζήτηση γύρω από τις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Ετσι, τα έργα έχουν ανάλογο θέμα και είναι ιδιαίτερα επίκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ