Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σφυροκόπησαν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώνεται σήμερα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, ενώ αύριο Σάββατο και την Κυριακή θα παιχτεί η δεύτερη φάση του «εγκλήματος» με τη συζήτηση και την ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Χτες, η συνεδρίαση στις Επιτροπές αφορούσε τα άρθρα του νομοσχεδίου. Οπως ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, πρόκειται για 116 άρθρα, με τα οποία η κυβέρνηση, για την κερδοφορία του κεφαλαίου, φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, γυναικών, παιδιών, δικηγόρων, μηχανικών, παλιών και νέων συνταξιούχων, 8,234 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τσακίζοντας τα εναπομείναντα κοινωνικο-ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Χώρια τα 1,7 δισ. ευρώ από τη φοροληστεία που προβλέπεται στα τελευταία άρθρα του νομοσχεδίου.

Οπως ανέδειξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, «δημιουργείτε το πλαίσιο για τη μετατροπή της Ασφάλισης από κοινωνική ευθύνη σε ατομική υπόθεση και της σύνταξης σε ένα προνοιακό επίδομα. Ο στόχος είναι πολύ σαφής. Η πιο φθηνή εργατική δύναμη για να δώσει πιο γρήγορα και περισσότερο κέρδος στο κεφάλαιο. Αυτό είναι το κίνητρο της ανάκαμψης και των επενδύσεων». Θύμισε επίσης ότι κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά «ληστέψει» πάνω από 100 δισ. ευρώ από τα Ταμεία.

Η Διαμάντω Μανωλάκου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο τη «μεγάλη σφαγή του αιώνα». Απαίτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, για την κατάργηση της αναγκαστικότητας της Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.

Ο Σάκης Βαρδαλής επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι «δεν πρέπει να παγιδευτούν στην κινδυνολογία "πληρώστε και ξαναπληρώστε" για να μην καταρρεύσουν τα Ταμεία. Πρέπει να πληρώσουν πολιτικά και οικονομικά αυτοί που οφείλουν. Δηλαδή, η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει αυτό που λέμε ρεαλισμός, συμβιβασμός. Κανένας συμβιβασμός. Αν το λαϊκό κίνημα συμβιβαστεί με τα μέτρα αυτά, τότε αύριο θα χάσει πολύ περισσότερα».

Τέλος, ο Κώστας Στεργίου, δίνοντας απάντηση στα περί αξιοπρεπών συντάξεων που είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας, σημείωσε: «Με τα νέα δεδομένα και με μέσο συντάξιμο μισθό των 15 ετών τα 600 ευρώ - και είναι μεγάλο το ποσό το οποίο λέω - το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης διαμορφώνεται μόλις στα 69,3 ευρώ και μαζί με την εθνική σύνταξη των 345 ευρώ που αναλογεί σε 15 χρόνια δουλειάς, θα είναι μόλις 414,90 ευρώ η σύνταξη, μεικτά. Ζείτε εσείς, κύριοι της κυβέρνησης ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος στη χώρα μας, με αυτά;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ