Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με δεκάδες συγκεντρώσεις την Κυριακή ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς

Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Κυριακή 8 Μάη τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στα σωματεία να εντείνουν την προσπάθεια για την οργάνωση και την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας, ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στους μικρομεσαίους αγρότες απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης, το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της Αθήνας θα βρεθούν στον καταυλισμό των προσφύγων στον Σκαραμαγκά, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 11 π.μ. και θα μοιράσουν στους πρόσφυγες πολύγλωσση ανακοίνωση για την 1η Μάη.

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζομένων, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Συνεχίζουμε ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στη φτώχεια», υπογραμμίζει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Απόφαση για απεργία την Κυριακή 8/5 έχει πάρει η ΓΣΕΕ. Την ίδια μέρα δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 6 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Μέρα απεργίας είναι η ερχόμενη Κυριακή και για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, καθώς είναι μια από τις εφτά Κυριακές που σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά (έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων). Ετσι, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 π.μ., στην πλατεία Καπνικαρέας, στην Ερμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ