Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρωτοβουλίες σωματείων - Εργατικών Κέντρων

Από την εξόρμηση που οργάνωσε πέρυσι, παραμονή της Πρωτομαγιάς, το Συνδικάτο Οικοδόμων σε εργοτάξιο της Αττικής
Από την εξόρμηση που οργάνωσε πέρυσι, παραμονή της Πρωτομαγιάς, το Συνδικάτο Οικοδόμων σε εργοτάξιο της Αττικής
Αναδεικνύοντας το ταξικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς και παράλληλα με την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, μια σειρά συνδικάτα και φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις για την 1η Μάη. Ορισμένες από αυτές είναι οι εξής:

  • Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου θα προβάλουν το ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα», τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Γκαλιούρη» του κινηματοθεάτρου «Μαρούλα».
  • Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί σε εκδήλωση για την Πρωτομαγιά αύριο, Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση για τις εξελίξεις στον κλάδο του Εμπορίου, προβολή video για την Εργατική Πρωτομαγιά και μικρό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.
  • Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής, το Σάββατο 7 Μάη, στις 5.30 μ.μ., στον Αγιο Θωμά, στο μνημείο του Κάππα, ενός από τους 200 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, την Κυριακή 8 Μάη, στις 12.30 μ., σε συνεργασία με το «Cine Foskolos», θα προβάλει την ταινία του Κώστα Φιλούση «Ουτοπία 1961», με θέμα τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου.
  • Κάλεσμα στους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν την ταινία «Ουτοπία 1961» που προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Μάη έως τη Δευτέρα 9 Μάη, στον κινηματογράφο «Cine REX» στους Μυτιληνιούς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ