Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»

Στο πλευρό τους βρίσκεται το ΚΚΕ

Ο Σάκης Βαρδαλής μιλάει στους απεργούς της «Καρυπίδης»
Ο Σάκης Βαρδαλής μιλάει στους απεργούς της «Καρυπίδης»
Νέα συγκέντρωση στο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ και άλλες παρεμβάσεις, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των σούπερ - μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») στο πλαίσιο του απεργιακού τους αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, έως και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ ετοιμάζονται για κλιμάκωση μετά το Πάσχα.

Από νωρίς χτες, έκαναν παρεμβάσεις στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας, για να καταγγείλουν τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα στην οδό Καρόλου Ντηλ και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για να καταθέσουν μήνυση στην εργοδοσία. Σαν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί ο αγώνας τους, η εργοδοσία κατέβαλε χτες τον μισθό του Δεκέμβρη και το επίδομα άδειας που τους χρωστούσε από το 2015.

Στο πλευρό τους βρίσκεται σταθερά το ΚΚΕ. Ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στους απεργούς τούς κάλεσε να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία και το κράτος της να καθορίσουν το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Οπως είπε, «ο αγώνας ο δικός σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Ολοι μαζί, με το σωματείο, οργανωμένα να παλέψετε για τα δίκαια αιτήματά σας. Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα σας θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πρόβλημα και μέσα και έξω από τη Βουλή, θα είναι δίπλα σας με όποια μορφή αγώνα αποφασίσετε».

Πρόσθεσε ότι η εργοδοσία, είτε με την υπαγωγή στο άρθρο 99, είτε με εξαγορά, είτε με όποια άλλη μορφή αποφασίσει, «επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα με γνώμονα την εξασφάλιση των δικών της κερδών. Στο κέντρο του δικού σας αγώνα πρέπει να είναι τα δικά σας συμφέροντα. Και πρέπει να φτάσετε μέχρι το τέλος». Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα στον Τύπο, η «Καρυπίδης» ανακάλεσε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, καθώς η «Μαρινόπουλος» συμφώνησε να της καταβάλλει μέρος των οφειλών της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ