Σάββατο 30 Απρίλη 2016 - Κυριακή 1 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ»
Συνεδρίασε στην Αθήνα με δημιουργικό και μαχητικό πνεύμα

Στις 23 Απρίλη 2016, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (ΔΚΕ).

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν διάφορα οργανωτικά ζητήματα της ΔΚΕ.

Το περιοδικό «Etudes Marxistes», του Κόμματος Εργατών Βελγίου, για τους δικούς του λόγους, επέλεξε να σταματήσει τη συμμετοχή του στη «Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση».

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πήραν μέρος στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της ΔΚΕ, με δημιουργικό, μαχητικό πνεύμα αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» στην ανάπτυξη της θεωρητικής δουλειάς και της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης με αστικές και οπορτουνιστικές θέσεις, συζήτησαν την παραπέρα ενίσχυση της παρέμβασης του περιοδικού στην υπηρεσία της ανάπτυξης του κομμουνιστικού κινήματος, την ένταση των προσπαθειών για τη μελέτη σύγχρονων θεωρητικών - πολιτικών προβλημάτων, τη διάδοση και την αξιοποίησή του σε περισσότερες χώρες.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν το 7ο τεύχος της ΔΚE, το οποίο αποφασίστηκε να είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Εγινε ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς εξελίξεις και τις εμπειρίες από τη δράση των κομμάτων, ενώ εγκρίθηκε Κοινή τοποθέτηση των κομμάτων, για την Πρωτομαγιά.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι σύντροφοι:

Ο σ. Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Βενεζουέλας, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Ντεμπάτε Αμπιέρτο» («Debate Abierto»).

Ο σ. Τζο Κοτενιέ, μέλος του ΠΓ και του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος Εργασίας Βελγίου και ο Μάριο Φραάνσεν, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος Εργασίας Βελγίου, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Ετούντ Μαρξίστ» («Ettudes Marxistes»), του Κόμματος Εργασίας Βελγίου.

Ο σ. Ραούλ Μαρτίνες, επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚ των Λαών Ισπανίας, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Προπουέστα Κομουνίστα» («Propuesta Comunista»).

Ο σ. Βίκτορ Ματιούσενοκ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας «Σοτσιαλίστ Λάτβιι».

Ο σ. Πάβελ Καμπρέρα Μπλάνκο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Ελ Κομουνίστα» («El Communista»).

Η σ. Μαρίνα Πιλαγέβα, μέλος της ΚΕ του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Σζάμπαντσαγκ» («Szabadsag»).

Ο σ. Ιλια Φερμπέροφ, Γραμματέας για την Ιδεολογική Δουλειά, εκπροσωπώντας το περιοδικό «Σοβιέτσκι Σογιούζ» της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας.

Ο σ. Κεμάλ Οκουγιάν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ, Τουρκία, εκπροσωπώντας το περιοδικό Γκελενέκ («Gelenek»), του Τούρκικου Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οι σ. Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπροσωπώντας το περιοδικό του ΚΚΕ, «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τετραμερής συνάντηση των ΚK Ελλάδας, Ισπανίας, Μεξικού και Τουρκίας(2022-07-08 00:00:00.0)
Τετραμερής συνάντηση των ΚΚ της Ελλάδας, της Ισπανίας, του Μεξικού και της Τουρκίας(2022-07-05 00:00:00.0)
Συνεδρίασε στην Αθήνα η Συντακτική Επιτροπή της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης»(2016-12-14 00:00:00.0)
Θα πραγματοποιηθεί στο Ανόι, στις 28 - 30 Οκτώβρη(2016-07-06 00:00:00.0)
Ποιος και γιατί «βροντάει» ανοιχτές πόρτες;(2015-10-02 00:00:00.0)
Ο Σοσιαλισμός είναι το Μέλλον!(2011-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ