Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σχέδια για αεροπορική βάση στη νότια Τουρκία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ της νότιας Τουρκίας φέρεται να ετοιμάζει η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Σπίγκελ» που επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Αμυνας.

Σύμφωνα με αυτό, η βάση θα στεγαστεί δίπλα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που σήμερα η Τουρκία διαθέτει για τις επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ, στις οποίες μετά το μακελειό που έγινε στο Παρίσι το Νοέμβρη συμμετέχει και η Γερμανία (με αναγνωριστικές πτήσεις, ανεφοδιασμό άλλων «συμμαχικών» αεροπλάνων κ.τ.λ.)

Το Βερολίνο εμφανίζεται να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα, προκειμένου να κατασκευάσει εγκαταστάσεις συνολικής αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες θα χρησιμοποιεί κυρίως για να σταθμεύουν μαχητικά αεροπλάνα τύπου «Τορνέιντο». Μεταξύ άλλων, τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα κέντρο εναέριας κυκλοφορίας, υποδομές φιλοξενίας για συνολική δύναμη 400 ατόμων, αλλά και ένα κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων. Οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Το γερμανικό υπουργείο Αμυνας εμφανίζεται να εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις κατά του «ΙΚ» θα κρατήσουν πολύν καιρό και «για αυτό πιστεύει ότι πιο μόνιμες λύσεις είναι επειγόντως απαραίτητες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ