Τετάρτη 27 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Γαλλικές εξοπλιστικές μπίζνες

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι τελικά η γαλλική εταιρεία DCNS κέρδισε το διαγωνισμό για την κατασκευή των νέων 12 υποβρυχίων της χώρας, στο πλαίσιο της ευρείας ανασυγκρότησης του στρατιωτικού δυναμικού της (μέχρι το έτος 2025 - 2026 προβλέπεται αύξηση στρατιωτικών δαπανών κατά 81%).

Ως μεγάλοι χαμένοι εμφανίζονται η γερμανική «ThysennKrupp Marine Systems» και η ιαπωνική «Mitsubishi Heavy Industries», που δεν κατάφεραν τελικά να υπογράψουν το «χρυσό» συμβόλαιο αξίας 43 δισ. δολαρίων. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, τα νέα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στην Αδελαΐδα.

Πάντως, η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη απογοήτευση του Τόκιο, καθώς η «Mitsubishi» φαινόταν το προηγούμενο διάστημα η επικρατέστερη ...υποψήφια. Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας, Γκεν Νακατάνι, δήλωσε - σύμφωνα με το Ασοσιέτεντ Πρες - ότι θα ζητούσε «εξηγήσεις» από την αυστραλιανή πλευρά. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, καθώς η συμφωνία - αν οριστικοποιούταν - θα ήταν η πρώτη για τη μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας εκτός συνόρων μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ